Ett ljus i mörkret

När man bor utomlands så blir kopplingen till Sverige så mycket starkare. Därför var jag i söndags på ett luciafirande som anordnades av Svenskföreningen i Seoul. Jag har alltid varit väldigt förtjust i lucia, så det var uppskattat. Att det dessutom serverades glögg, pepparkakor och hembakta lussekatter gjorde inte dagen bättre. Det visade sig ganska omgående också att jag numera har ett ganska stort kontaktnät i Seoul, för det var många bekanta ansikten och många jag var tvungen att hälsa på innan man äntligen kunde slå sig ner och njuta av glöggen.
***
Alla känner till Nybros situation och de problem de står inför. Igår blev det klart att trotjänaren Johnny Ågren samt Andreas Elofsson lämnar för konkurrenten Karlskrona. Vi har sett det förr och återigen blir supportrarna upprörda och besvikna samtidigt som förespråkarna för den moderna ishockeyn tycker att reaktionerna är fåniga. Eftersom Demonaz Lovikavantar har skrivit det så bra på Gröna Brigadens forum så det finns ingen anledning att försöka omformulera hans ord.
"Det stinker, det stinker att som Ågren och Elofsson överge ett sjunkade skepp när man varit trogen i så många år. Kunde han inte ha bitit ihop några månader till... Dom unga killarna, samt dom som är nya iår kan jag förstå. Ungdomen vill väll vidare, utvecklas och spela bra matcher, och nykomlingar skiter väll i vilket. Men som äldre ledare har man vissa plikter, i alla fall är det så i min värld. En ishockeyklubb är inte ett vanligt företag dit man går, stämplar in och tar ut pengar. Det är en förening, uppbygd av många idiella krafter, som ger ett fåtal chansen att leva på sin hobby. Nu var det dags att betala tillbaka för det, och rädda klubben från mörktret.

KHK kan också skämmas. Att man som en relativt välmående klubb går in och härjar i en grannklubb i kris, det stinker. Man välter inte det lass som lutar över sin granne. Det finns ett par kontinenter att värva ifrån. Då behöver man inte bete sig såhär. Men dom fortsätter i samma stil, med att göra sig impopulära i hela sydostregionen. Där kan faktiskt OIK också ha en slev skit, även om de två spelarna inte var på långa vägar så viktiga och förknippade med Nybro som Ågren och Elofsson.".
***
Tankesmedjan spelade igår Common People med Pulp, lakers-låten. Men likväl sjukt jävla bra.
***
Sebastian Ottosson är hemkallad till Linköping för att träna (?) med dem. Å vad vi tycker illa om Linköping och deras låneavtal! Nu var det sagt att det här skulle vara ett lån som gällde för hela säsongen, och då går givetvis vi TAIFare i taket över att återigen behöva underkasta oss LHC. Vi är för stolta för det, vi tycker inte om att bli trampade på för att gagna någon av de större fiskarna.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Ta en titt på den här videon på YouTube:



http://www.youtube.com/watch?v=u_h-od4sInQ&feature=youtube_gdata_player

2011-12-06 @ 19:07:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0