Ytterligare en av mina hjältar

Pappas pojke. Som Victor Tisell visade hur fel alla hade. Han värvades till TAIF och blev omgående sågad på grund av sitt efternamn. Han var i Tingsryd för att bre smörgåsar till övriga laget sades det. Kritikerna tystanade när Lill-Tisse visade att han var en av de bästa, kanske den bästa, målvakten i division 1 föregående säsong. Storspelet fortsatte i Allsvenskan där han statistiskt sett länge var den bästa målvakten. En skada kom i vägen och efter det kom Tisell aldrig upp i samma nivå igen. Och nu har han fått besked om att han kontrakt med TAIF bryts, något som gör mig väldigt ledsen. Victor Tisell är en av de största hjältarna från vårt avancemang till allsvenskan, och en av få som får godkänt för sin debut i samma serie. Att spelare får lämna har vi fått vänja oss vid, men att spelare med hjältestatus lämnar föreningen med kommentarerna nedan känns faktiskt inte helt ok.
-"Det stämmer, det är inget att hymla om. Vad ska jag säga... det är rätt konstigt, men det är så det funkar i den här branschen. Jag tycker att jag har visat att jag är en bra målvakt i allsvenskan. Att de inte har någon tro på mig är något jag får blunda för", säger Tisell till SMP.

Lycka till i framtiden Victor, jag bjuder på en öl om jag någon gång ser av dig.
***
Förresten, vissa saker är för bra för att låta bli att kommentera. 'Kronobergarnas hockeylag' kallar de sig, men i Kronoberg är de inte störst. Nu går Lakers vidare och via Alvesta SK's logga gör de nu anspråk på att företräda hela Småland. Hockeylaget från Växjö, Städernas stad, vill nu därmed även vara Karl-Oskar och Kristinas hockeylag. Lika illa som den nya retrostilen rimmar med årtalet 1997, rimmar Karl-Oskars plog och stråhatt illa med Lakejernas storstadskomplex. Det är svårt att inte likna det hela vid en desperat sökande tonårings försök att skapa sig en egen identitet och att bli accepterad av omgivningen. Det viktigaste är ju dock givetvis att den förvirrade tonåringen hittar sin identitet och att supportrarna blir nöjda. Vad jag tycker är förstås helt irrelevant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0