Nya segrar

Gårdagens kickoff med innebandyn innehöll både det ena och det andra, och blev minst sagt väldigt lyckad. Som en av drivkrafterna i festkommittén var det givetvis mycket att stå i och mycket som skulle klaffa. Det mesta föll på plats, och även om det blev en del kompromisser och sistaminuten-lösningar så blev det i det stora en väldigt, väldigt lyckad kväll. Efter en sen natt på liggunderlag i ett rum med 20 andra berusade män i varierande åldrar så är jag mer än lovligt trött. Det är skönt att det är en dag kvar på helgen.
***
– Vi är stabila och starka här hemma och vi får bra stöd från fansen, säger Christoffer Björklund. Ett väldigt viktigt uttalande tycker jag. Att vi skapar en trygghet och en segervana i Dackehallen kan bli oerhört betydelsefullt. Att spelar, publik och motståndare vet att vi är hemmastarka kan bli en värdefull ingrediens i kampen mellan alla strecken.
***
Lyon har inte förlorat ett seriederby mot Saint Etienne, hemma eller borta, på 20 möten, på femton år. Det låter inte helt obekant... 20 raka!
***
Oavsett hur det har gått till, eller vilka vi har mött, så har vi nu tagit sju poäng på de senaste tre matcherna. Tingsryd AIF växer in alltmer i allsvenskan. Vi är såklart medvetna om att det inte finns underlag för att ha ett allsvenskt lag i Tingsryd, det säger ju alla Orten är för liten och den tiden då småklubbar kan slåss mot de stora är förbi. Nu gäller det att ha en ny arena och ett flashigt intro, annars har man ingen chans. Där finns nyckeln till framgång, fråga bara Karlskrona. Att vi nu spelar allsvenskan och dessutom tar poäng i densamma är nog egentligen inte ens möjligt. Eller är det kanske så att sponsorer och färgglada pajas-supportrar inte är allt, kanske finns det andra saker som också betyder något. Kanske har vi något som gör att en ny arena inte är det viktigaste. Kanske är det möjligt för oss att spela i allsvenskan, trots att alla har sagt i åtta år att det är omöjligt. Vår tid kanske inte är förbi trots allt.
***
Idag spelar Skövde - Tingsryd J18 och Västerås - Tingsryd J20. Swehockey på datorn och engelsk ligafotboll på TV'n, det blir en bra söndag det.

Kommentarer
Postat av: Lakej

Du skriver så mycket skit så att man skulle vilja försätta dig med munkavle och bloggförbud i flera år tills du blivit vettigare.

Du vet mycket väl att Tingsryd inte har en chans att hävda sig i det långa loppet, kanske det funkar en till två säsonger till men sedan kommer verkligheten ikapp er därnere. Växjö är kronobergarnas lag även ur ett historiskt perspektiv. Titta när första matchen hockeymatchen i kronoberg spelades, det var inte i Tingsryd iallafall.

2010-09-26 @ 13:13:04
Postat av: Kirre

Första matchen hockeymatchen ????? Jag förstår mig inte på den där dialekten.

2010-09-26 @ 18:53:42
Postat av: Kirre

Denna är bra också, från arkivet på www.taif.nu, speciellt andra stycket. Där beskrivs en tradition som verkar finnas kvar än idag i Växjö IK, Östers IF, HC eller var nu historien ligger.1945-46 startade så hockeyn i Tingsryd, dessförinnan hade det spelats lite bandy på sjön Tiken. Den man som införde hockeyn till Tingsryd var Arne Sjökvist från Sundsvall där hockeyn redan fått fäste som sport. Tillsammans med Nils Hultgren så organiserade han Tingsryd IK de första åren innan man blev uppslutna i TAIF 1948. Tre personer som kan nämnas i samband med dåvarande TAIF-styrelsen är Gustav Nilsson, Lennart Karlsson och Hugo Sköld som alla tre hade en stor del i att ishockeyn blev en TAIF angelägenhet den 1 maj 1948.Första året med TAIF blev en succé och man vann serien sensationellt över Växjö. Sensationen bekräftades när det visade sig att de inte skulle få några plaketter eftersom de redan hade blivit skickade till Växjö. Detta ledde till att Tingsryd inte fick sina plaketter förrän de hotade med att ringa Svenska Ishockey Förbundet (SIF).

Den första hockeyrinken låg i nuvarande folkets park, det utsatta läget ( i utkanten av Tingsryd) gjorde det besvärligt med ombytet som fick ske ca 2 km från platsen i en skola . Detta ledde till att de fick ta taxi till rinken varje träning och match. Den andra rinken lades vid skolan och därmed löstes ombytesproblemen.Den tredje rinken låg på samma plats som dagens Dackehall. Historien bakom den tredje rinken är att Tingsryds dåvarande ordförande Ragnar Sandberg (omkom i bilolycka 1969 och ersattes av Gunnar Jonasson) hade läst i tidningen om att Glimma hade fått en konstfrusen bana, efter det att Ragnars tal med tonen "kan Glimma så kan vi" så fick man ett enhälligt beslut om att en konstfrusen rink skulle byggas.25:e november samma år var rinken klar och man spelade invigningsmatch mot Taberg (då ett storlag), och för att locka fler intresserade så bjöd man in Sven Tumba för att spela med värdlaget och för att hålla i invigningsceremonin. I samband med invigningen lanserades en ny hjälm (SPAPS) som var gjord på Hammarplast i Tingsryd. Hjälmen delades ut till alla aktiva och utdelningen sköttes av Sven Tumba, under stort jubel, som med hjälp av sin klubba kastade hjälmen till spelarna som fick agera målvakt för en kort sekund (utdelningen gick mycket snabbare än befarat).På uppvärmningen hade Tumba ett krav. Det var att få spela i samma kedja som "den lille snabbe killen" som han uttryckte det, den lille killen var Egon "Pelle" Lindberg som idag fortfarande är aktiv inom klubben som A-lagets massör. Man förlorade matchen med 7-1. 

2010-09-26 @ 19:13:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0