Se framåt

"Det existerar något bortom glittret. Någonting mer än sprakande ljussättningar, nya högtalarsystem och replikatröjor. Det finns någonting annat än den eviga strävan efter kortsiktiga framgångar, någonting så mycket starkare än viljan att få snålåka på framgångståget för en liten stund. Något så mycket djupare än önskan om att få tillhöra de framgångsrika skara för ett ögonblick. Någonting mer än sponsoravtal och spelaravtal", skrev Dackehallen så väldigt vackert häromdagen. Det finns något annat än tre poäng, än att vinna en enstaka match och att kunna glädjas en kväll. Det finns annat än 500 kronor mer i plånboken, annat än en ny platt-TV eller ett drinkbord på krogen. Det finns annat än euro-disco, blinkande lampor eller radiostyrda bussar som levererar matchpucken.

Bakom allt det lättförståliga, det ytliga, det konkreta och allt det där andra som vi inte tycker om finns en abstrakt idé, en tanke samt en förhoppning och en tro om något större. Något som är mer värt än den tillfälliga tillfredställelsen. Det är den tron som gör att ett nederlag inte betyder att vi är besegrade, en förlust betyder inte att de andra har vunnit. En förlust i Växjö ishall räcker inte för att få mig inte tvivla på att jag står på rätt sida. Vi står där för att vi tror på vad vi gör, och på lördag kommer vi återigen stå på samma sida för det vi tror på. Håll hårt i varandra nu mina grönvita gelikar , nu är det nya tider och vår övertygelse kommer få utstå hårdare test än det igår.

På lördag kommer Västerås till Dackehallen, och vi kommer hem. Vi kan göra entré i Allsvenskan utan att behöva ha Växjö Lakers och dess supporters som ett överskuggande moln. På lördag kan vi dricka öl i skybaren, stå på vår bekanta plats på läktarna i Dackehallen och åter skapa den bild av Tingsryd AIF som har blivit etablerad under senare år.  Nu är premiären avklarad och vi har Allsvenskan framför oss. Framåt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0