Slaget om kronoberg

På 90-talet gick kampen hård i slaget om kronobergstronen. Tingsryd och Troja slogs ytterst hetsigt om att vara bäst i länet, och även om Troja oftast gick segrande ur striden så var det de grönvita som kallade sig för Kronobergs stolthet. När vi för första gången i modern tid vann i Sunnerbohov är ett minne som få av oss kommer glömma. 4/1 2001 är en dag som de flesta också kommer minnas tack vare de legendariska siffrorna 59.40. Antalet legendariska möten med Troja är oräkneliga, och mötena är oförglömliga.

Sen hände något som vände på maktbalansen. Tingsryd försvann och upp kom Växjö. Helt plötsligt var det en triangel med lag i Kronoberg, och vi var den nedersta spetsen i den triangeln. Vi fick stå i Dackehallen och i mötena med Jonstorp eller Tvåstad Cobras via resultattavlan följa hur Troja och Växjö möttes en serie högre upp. Och utan tvekan så hamnade de flesta grönvita sympatier hos Trojanerna. Växjö blev vår gemensamma fiende och vi fann att vi hade mer gemensamt med vår förra antagonist än någon hade kunnat ana. Likadant är det vid de tillfällen då vi möter Växjö, då sitter de västra delarna av Kronoberg och håller på oss.

Nu har Växjö lagt sig till med att kalla sig för 'Kronobergarnas Hockeylag', vad de nu menar med det. Om Kronoberg enbart innefattar Åby, Åryd, Lammhult, Furuby och Braås så har de kanske en poäng, men annars har de inte mycket belägg för sitt nya grepp. Om man vågar sig in för att läsa på Lakejernas forum så undrar jag lite om det är inte är Troja som trots allt är Kronobergs lag. Trojanerna håller på Troja, vi håller på Troja när de möter Växjö och Växjö-fansen håller med all tydlighet stenhårt på Troja när de möter oss. Case closed?


Kommentarer
Postat av: lakej

Det är bara och titta i tabellen så ser du vilket som är kronobergarnas lag.

2010-09-24 @ 20:16:47
Postat av: Martin

Naturligtvis är det så lakej, lika naturligt som att alla stockholmare håller på Djurgården i hockey, alla göteborgare håller på IFK i fotboll osv.

För att inte tala om att precis vartenda blekingbo håller på Olofström....i synnerhet de som bor i östra Blekinge.2010-09-26 @ 00:51:09
Postat av: Batman

Av alla dumma kommentarer lakejen har skrivit så var det här nog en av de minst genomtänkta. Det här inlägget handlade väl knappast om tabellplaceringar.

2010-09-26 @ 13:13:31
Postat av: Krut

Batman + Lakej: Jomenvisst är det så för lakejerna. ALLT handlar om tabellplacering. Finns inget annat att "ta på".

2010-09-26 @ 15:17:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0