Så gick det till... kanske

För åtta år sedan blev vi nerflyttade i division 1 på grund av ekonomiska oegentligheter. Det uppstod en friplats i Allsvenskan som gick till Västerås, som i sin tur hade gått i konkurs ett par år tidigare och fått börja om från början. Imorgon spelar vi vår första allsvenska hemmamatch på åtta år och som ett tecken på ödets ironi lottades vi att möta just Västerås.

Men historian om hur det hela gick till, eller hur det kanske gick till, tål att berättas igen. Jag tar inget som helst ansvar för vad jag skriver nu och påstår inte att något av det är sant. Jag återger nu bara de rykten som gick på den tiden och som gör att en del än idag tycker illa om Västerås.

Beslutet om att flytta ner Tingsryd kom 21e maj 2002, och det var egentligen ingen som direkt opponerade sig mot det rättmätiga i det beslutet. Vi förtjänade att bli nerflyttade. Däremot var det flera som opponerade sig mot det faktum att Tingsryd straffades med degradering medans klubbar som Frölunda, Malmö, Brynäs osv också hade brutit mot reglerna utan att bli degraderade. Det kändes som att vi straffades för att vi var Tingsryd AIF, en liten klubb som man enkelt kunde statuera ett exempel med. Det var den allsvenska nämnden med Kenneth Fahlgren i spetsen som fattade beslutet som la grunden för vår åtta år långa ökenvandring, och just Fahlgren blev den figur som fick ta mycket ilska för vad som hade skett.

***
"'Förbundet står och gråter, när Tingsryd kommer åter..."
***

Vad som dock skedde i bakgrunden kommer vi aldrig att verkligen få veta. Men, det ryktades en hel del om intensivt lobby-arbete från Västerås sida om att Tingsryd borde bli nerflyttade. Det fanns även en uppfattning om att Botkyrka stod på tur för att få en plats i allsvenskan, men att den på Fiorentina-vis istället hamnade hos Västerås. Ingen vet vad som sagt hur det egentligen gick till, men det kändes som om Västerås ande fanns någonstans i bakgrunden i en soppa där Tingsryd AIF trots allt blev helt rättmätigt nerflyttade. Vilka rykten som är sanna eller inte kan jag inte svara på, det enda jag påstår är att det fanns rykten, rykten som gjorde att vissa fortfarande ser lite snett på Västerås.

Kommentarer
Postat av: Rulle

Trampade han i fel gödselstack??

;-)

2010-09-17 @ 21:05:00
Postat av: M

2010-09-17 @ 22:17:14
Postat av: C

Vad värre är: en polare jobbar i smörjgropen, Ö-man kommer in o diskuterar hc. Polaren irriterar "the fat cohogne" varvid Ö-man säger "vi får väl se hur tuff du är om två veckor". Två veckor senare genomförs razzian o Taif tar 8-års smällen. Cohogne tror jag är källan.. Vem är då ö-man? U guess!

2010-09-17 @ 22:26:00
Postat av: Martin

Ett annat rykte som gick starkt kring denna tiden är att Mörrum hade inbrott på sitt kansli strax efter razzian mot Taif, det enda som blev stulet var visst bokföringsböckerna......

Sanningshalten vet jag inget om dock.

2010-09-18 @ 01:37:04
Postat av: Gurkguda

Detta är historia men det saknas en del fakta..man får ta det med en klackspark och gå vidare..i dag är match...välkommen tillbaka Tingsryd...och det blir inga 3p för er...:)

2010-09-18 @ 10:36:18
Postat av: TAIF vs VIK

Det där med Botkyrka förstår jag mig inte på.Varför skulle Botkyrka få en plats när de kvalar till Norra Allsvenskan.Det är väl självklart att om ett lag från SÖDRA ALLSVENSKAN degraderas så ska ett lag från SÖDRA KVALSERIEN få platsen oavsett hur många mer poäng trean från norr kvalet har.Om det hade varit ett lag från Luleå tex som kom trea och hade mer poäng än VIK. Skulle man skicka Luleå till Södra Allsvenskan? Låter detta rimligt? Finns det människor med högre IQ än 10 som kan höra av sig? Blir mörkrädd snart

2010-09-18 @ 11:11:07
Postat av: noll koll

Tror ni verkligen på det där.

är dina föräldrar syskon med varran!!!

2010-09-18 @ 11:24:42
Postat av: French Hotdog

Ja ni har inte haft det lätt. Och det kommer ni inte få idag heller. Får se hur bra ni lyckas i A-svenskan. Kanske blir 8 öken år igen. Mest troligt!"Hälsningar från Hockeytown"

2010-09-18 @ 14:56:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0