Nya tider

Snart är äntligen är helgen här och eftersom en lång och jobbig vecka blir det rätt skönt att sjunka ner framför TV'n ikväll. Nyhetens behag med att spela i Allsvenskan håller ännu i sig och kvällens Uppladdning i Viasat Hockey lockar mig betydligt mer än vad LG´s hockeymagasin filmat i ett omklädningsrum på Hissingen brukade göra. Aftonbladet släpper idag en Hockeybibel och enligt egen utsago är "den HockeyAllsvenska delen större och maffigare än någonsin". Det har hänt mycket i Allsvenskan sedan vi senast var med och jag tror de första månaderna blir ett uppvaknande för många av oss. Det kommer ställas högre krav, och erbjudas bättre förutsättningar som jag egentligen inte tror någon av oss egentligen kan vara förberedd på. Allting är proffsigare, större och bättre än senast.

I många år har vi fått höra att hockeyn har förändrats och att vår syn på den är förlegad. Det finns inte längre plats för ett bakåtsträvande Tingsryd med gammaldags värderingar. Nu står vi trots allt här och det återstår om det blir den kulturkrock som den nya tidens hockeyfans i många år har varnat för. Målkameror, skybarer, Malmö Arena, publikvärdar och direktsända matcher i TV är ett långt steg från kaffe med kask i Osby, Jonstorps jumbotron, swehockey.se och topp-matcher mot Olofström.

Om vi lyckas hålla oss kvar, och etablera oss i Allsvenskan så kommer vi med nostalgi se tillbaka på åren i division 1. Allt det vi har upplevt tillsammans där kommer göra njutningen av att vara tillbaka i Allsvenskan så enormt mycket större. Nog finns det mål och mening med vår färd, men det var vägen som är mödan värd, som Karin Boye skrev. Som jag har skrivit tidigare så innebär den vandring vi har gjort att jag inte längre är särskilt intresserad av resultaten. Om vi kommer sexa eller tia i årets serie blir för mig oväsentligt, glädjen ligger i att vara tillbaka och att vi har bevisat att det var möjligt. Likaså är jag beredd att ta en förlust i premiären, tillfredställelsen över att vara tillbaka och att ha besegrat alla som sa att det var omöjligt kommer ändå överväga det.

Vi är tillbaka, till en plats som ser väldigt annorlunda ut än när vi var här senast. Nu jävlar gäller det att passa på att njuta.


Kommentarer
Postat av: Martin

Håller med, den största lyckan med att TAIF lyckades gå upp är att man bevisade att alla som sa att det skulle vara omöjligt hade fel!!! =) Nu vet även dom att TAIF ALLTID kommer tillbaka!!

2010-09-12 @ 23:01:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0