Hmm...

Philip Owesson nominerad till guldgallret, priset till Allsvenskans bästa junior. Inget ont om Owesson, men nog känns det lite missvisande. Vi har en väldigt bra ungdomsorganisation, men att få in juniorerna i A-laget har vi inte lyckats särskilt bra med på senare år.
***
Och nu vet vi varför Mattias Elm var på en träning i Dackehallen förra veckan. Inte optimalt på något vis. Låneavtal är till naturen av ondo. Att ha en målvakt som nu ska pendla (dagligen?) mellan Tingsryd och Linköping kan väl inte vara bra för någon av parterna. Antigen eller ska det vara, inte ett hoppande fram och tillbaka. En målvakt fullt fokuserad på Tingsryd AIF är att föredra i alla lägen. På tal om målvakter så är det nog dags att Pappas Pojke får stå, om inte ikväll så i alla fall på lördag mot Sundsvall.
***
Tingsryds bästa juniorer spelar väl juts nu i Phoenix, HV71, Linköping och eventuellt även Nybro. Tråkigt men sant.
***
På Brigadens forum spånas det alltid på nya ramsor, det kanske vore något även för Sverigedemokraterna att lägga lite mer fokus på.
***
Dagens ord, Näringspyramid. En näringspyramid illustrerar i form av en pyramid hur biomassan fördelas på olika trofiska nivåer i ett ekosystem. Det är en kvantitativ illustration av en näringskedja, som visar hur energi överförs från producenter till konsumenter uppåt i näringskedjan samtidigt som energin går förlorad i varje steg. På pyramidens botten finns i regel producenterna. På nivåerna ovanför placeras konsumenterna, förstahandskonsumenter (växtätare) längst ner, andrahandskonsumenter (köttätare) ovanför osv med toppkonsumenterna placerade högst på pyramiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0