En vecka kvar

Det är en vecka kvar till valet och nu gäller det att Sahlin med vänner drar fram ett ordentligt ess ur rockärmen om de vill vända på den härskutan. I nuläget pekar det rakt mot förlust och ikväll gäller det nog att Sahlin kör över Reinfeldt i debatten i SVT om det här ska gå vägen.

Tänk om det ändå vore så enkelt som att det parti som har stöd från bäst artister skulle vinna valet, då vore allt lugnt. Centern ställer Linda Bengtzing på scen, Moderaterna företrädes av Wille Crafoord och Mange Schmidt medans (s) har Magnus Carlson, Timbuktu, Miss Li och Marit Bergman på scen. Den matchen vinns helt klart av de röda, men det finns en risk att det är det enda de vinner i år.

Men det viktigaste i kvällens debatt är kanske att både partierna imponerar tillräckligt för att folk inser att rösta på Sverigedemokraterna inte är ett alternativ. Det är nog trots allt den viktigaste frågan i det här valet.

Kommentarer
Postat av: Statsvetaren

Såg på Gröna Brigadens forum att deras lilla valundersökning gav SD 24%. Tro du SD kommer upp i dessa siffror i riksdagsvalet?

2010-09-12 @ 21:23:51
Postat av: Kirre

....och så har vi Robyn...som jag tycker slår åtminstone M Carlsson på nock. ;-))

2010-09-12 @ 23:19:34
Postat av: Ljungbybo

Ungefär samma skrämmande siffror på Trojas forum. Likadant på facebook. Måste för en gångs skull hylla Reinfeldt som inte vill "ta i SD med en tång", samtidigt är det märkligt att så många vill rösta på egoistpartiet Moderaterna... Hoppas på uppgång för (S)ahlin efter kvällens hyfsat lyckade debatt...

2010-09-12 @ 23:21:52
Postat av: SD ???

Sverigedemokraterna är ett populistiskt parti som alla normala tar avstånd ifrån oavsett tillhörighet i den traditionella färgskalan. Tittar man igenom deras representanter lokalt i så ser man att det är inte de skarpaste knivarna i lådan som för deras talan. Alla månniskor har lika värde och så vidare men utan att vara nedlåtande kan man rent statistiskt gissa att även deras väljare inte är så intelligenta helt enkelt. Snäva i sin syn, outbildade eller utan "livets bildning".Ny demokrati var populistiska och hade det goda med sig att de vanliga partierna var tvugna att vakna till lite, vara på tårna så att säga.Miljöpartiet var också populistiska från början men hade det goda med sig att de fick både socialdemokrater och moderater att intressera sig för miljöfrågor.Vad Sverigedemokraterna bidrar med förstår nog ingen.

2010-09-13 @ 09:27:53
Postat av: 1923

Statsvetaren: Jag hoppas verkligen inte det. Skulle 24 % vara representativt för deras stöd i hela landet så skulle jag nog få lov att emigrera är jag rädd.

2010-09-13 @ 14:04:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0