Vi rör oss, ni står still

I fem år var Fritidsgården på Båtmanstorget hem för mig och mina vänner. Där hade vi för- och efterfester, fotbollskvällar, balkonghäng, glöggkalas och barnkalas. För sex månader sedan gick en epok i graven när jag valde att lämna lägenheten bakom mig. Sista kvällen i lägenheten hade jag hjälp av Lidhultarn samt ytterligare en polare med att dels bära ut de sista möblerna, och dels ta farväl av lägenheten. Där satt vi i en ring på golvet och insåg medans vi drack våra öl att det här nog symboliserade inledningen av en ny fas i våra liv.

Ikväll var jag tillbaka i min lägenhet för att skriva på en förlängning av hyreskontraktet med ytterligare 6 månader. Det kändes bra att se en TAIF-mössa ligga på hallgolvet när jag kom in, och det kändes mer än bra att se en gammal Club T-tröja hänga över en stol i köket. Fritidsgården har gått vidare och det är skönt att se att den är i fortsatt grönvita händer.

Min polare som var som flytthjälp den där marskvällen i våras fick häromdagen en son. Precis som att flytten från min lägenhet betydde en ny fas för vårt umgänge så tror jag nog att nyfödda Nils också kommer ha en viss inverkan. Men förändring är ofta av godo, och även om det inledningsvis kan ta emot så innebär om inte annat förändringar att nya möjligheter skapas. Välkommen Nils, jag ska lära dig allt som dina föräldrar inte kan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0