When we were winning

Kaffe, en nyköpt bok om Broder Daniel, lite bra musik i högtalarna och en skönt fåtölj. Säga vad man vill om att ha hus, men jag älskar att ha en fåtöljhörna med ett bra bord att lägga upp fötterna på när det är mörkt och kallt utanför fönstret.
***
Tigern kan vara utdöd om tolv år. 2010 skulle ju vara Tigerns år... Ett sista desperat försök att rädda det mäktiga kattdjuret görs nu av regeringarna i de 13 asiatiska länder som har vilda tigrar, frontfigur är Rysslands Vladimir Putin. Skönt att Gröna Brigaden i alla fall drar sitt strå till stacken genom att vara Tiger-fadder.
***
Jag har tyvärr inte förmågan som så många andra att se enkla lösningar när problem uppstår. Men jag kan i alla fall kanske bidra med några frågeställningar som en del glömmer i all hast. Blir vi bättre om vi spelar utan Koivisto, Kauppila, Elomo och vilka det nu är som ska sparkas? Gör vi fler mål utan dem? Vinner vi fler matcher utan dem? Gör C Björklund färre misstag i egen zon om Elomo och Kauppila sparkas? Vidare kan man undra vem som ska betala spelarnas löner om vi nu säger åt dem att de inte är välkomna mer. Det är lätt att kasta ur sig en massa tankar om vad som bör göras till höger och vänster, men debatten blir ju minst sagt lite mer trovärdig om man tänker ett steg längre.
***
USA gör sin största vapenaffär någonsin och ska sälja vapen till Saudiarabien för 435 miljarder kronor. Israel uppges ge klartecken för affären eftersom de blir lovade att få köpa än mer vapen. Rent spontant känns ju det här som en briljant idé...!
***
Men visst kan man förstå att en viss oro sprider sig i TAIF-lägret. Är det något vi inte är vana vid så är det förluster. Och nu har det blivit sju raka förluster dessutom, så många brukar vi inte förlora på en hel säsong annars. Sedan jag började följa TAIF runt 93-94 så finns det en säsong där vi inte har deltagit i ett positivt kval. Även om vi sedan har åkt ut någonstans på vägen i kvalet (vilket de flesta lag givetvis gör) så har det varje år varit en säsong där vi har slagits i de övre regionerna i tabellen. Det är i motgång våra verkliga styrkor ställs på prov, och det här är förenings första sportsliga motgång på närmare 20 år. Det är upp till oss hur vi hanterar den.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0