Kanelbullens dag

Idag cyklade jag hem på lunchen. Det vankades öppning av riksdagen på TV och eftersom jag hade gäster på min övervåning så tyckte jag det var på sin plats att äta lunch hemma. En nudelwok intogs samtidigt som Mona Sahlin och Peter Eriksson räknade röster på TV. Om man ska gå efter Reinfeldts logik så har nu moderaterna alltså tagit stöd av Sverigedemokraterna i valet av ny talman, men det är en logik jag inte direkt håller med om. Sedan vankas det stor humor när Sverigedemokraterna gick upp i talarstolen och presenterar sig som riksdagens tredje största block, Sverigeblocket. SD lade sedan fram Mikael Jansson som kandidat för platsen som andra vide talman eftersom de anser sig vara riksdagens tredje största parti. Läs följande intervju med Jansson  så får ni se vilka stjärnor vi har fått in i riksdagen.

Vi brukar vara snabba att klaga på vädret när det är dåligt, men folk glömmer ibland att glädjas åt vädret när det är fint. Nu har vi närapå haft två veckor med fint höst-väder. Det är en fröjd att rulla runt på cykeln i fint höstväder. Och det är väl värt att passa på, för det kan slå om när som helst. En kopp kaffe och en kanelbulle ute i solen var inte alls fel en dag som idag, trots att SD fått tillträde till riksdagen.


Kommentarer
Postat av: Stöd?

Per westerberg stöddes av 20 SD ledamöter, men också av 21 rödgröna ledamöter... så stödet från vänterhåll var större ;)

2010-10-04 @ 14:17:03
Postat av: 1923

Nja, en rödgrön var det nog bara om vi ska vara petiga...



Men jag har mest stört mig på alliansens antydningar att oppositionen samarbetar med SD om de skulle få stöd av dem i några frågor. Som om det vore bättre att vi inte har någon oppositionspolitik alls de närmaste åren. Därför är mitt påstående om att Reinfeldt får stöd av SD lika embarmligt fånigt som det vore att påstå det motsatta om SD röstat med S.

2010-10-04 @ 14:24:04
Postat av: Stöd?

Sant! Fel av mig ;) Bodström bortrest, och en kissnödig vänsterpartist...hehe

Så länge ingen diskuterar med SD är jag nöjd.

2010-10-04 @ 15:44:26
Postat av: Trött

Nä, det är bättre att av princip vägra diskutera om landets framtid.... Har de nu blivit invalda så gör det bästa av situationen. Jävla sandlåda!

2010-10-05 @ 09:56:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0