Europa, 2010


"Danmarks statsminister Lars Lökke Rasmussen fortsätter sin offensiv mot landets "getton", invandrartäta stadsdelar i danska storstäder. I november kommer en gettoplan med samlade insatser från polis och sociala myndigheter för att komma tillrätta med områden som "inte följer danska normer". Rasmussen har starkt stöd från oppositionen som i ett åtgärdspaket föreslår att "problembarn" ska få utegångsförbud på natten och att villkorligt dömda ska tvångsförflyttas. Det talas även om att riva ner stadsdelar."

Ghetton, 'danska normer', utegångsförbud och tvångsförflyttningar, nog låter Danmark som en trevlig plats numera.
***
Rögle tar ikväll emot Leksand, samtidigt som Sverige spelar EM-kval mot Holland. Kanske inte en helt lyckad krock sett ur Rögle-kassörens ögon. Desto bättre för oss som siktar på toppen av publikligan.
***
I Frankrike går idag miljoner ut på gatorna för att demonstrera i vad som beskrivs som Nicolas Sarkozys största kris hitills. Demonstrerar de mot mass-förflyttningarna av romer, mot burka och niqab-förbuden, mot Franska justitieministerns försöka att åtala Israel-kritiker för att vara antisemiter eller något annat brott mot mänskliga rättigheter som Sarkozy på sistone har gjort sig skyldig till? Oh nej, inte då. De demonstrerar mot höjd pensionsålder...
***
Håkan Hellström live i Lund lördagen 20/11, Malmö - Tingsryd söndag 21/11. Jag tror nog det kan bli en trevlig Skåne-helg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0