Skrämmande, oroväckande och obehagligt


Soldater i US Army avfyrar ett pansarskott utvecklat av Bofors.


På papperet ska Sverige inte exportera vapen till länder i krig eller till diktaturer. I verkligheten skeppas tonvis med svenska vapen till exempelvis USA och Pakistan. Bofors tillverkar vapen, vapen som sedan säljs till länder som använder dem i krig. Lägg ner skiten, vi ska inte behöva hålla på med sånt. Varför ska Sverige samarbeta med, och hjälpa länder som bedriver offensiva krig runt om i världen?
***
Först och främst, inget ont om Victor Tisell. Jag gillar Pappas Pojke, division 1´s bästa målvakt förra säsongen. Men oavsett vilket så känns det väldigt fel att Axel Brage ikväll sitter i Linköping medans vi spelar match i Karlskoga, trots att LHC är spellediga. Är han trött efter pendlandet kanske? Jag hoppas att alla har uppfattat mina tidigare tankar om låneavtal.
***
I Malmö börjar det alltmer verka som om något oroväckande är på gång när personer med invandrarbakgrund skjuts ner utan synbar anledning efter mörkrets inbrott. Låter det inte obehagligt bekant? För snart 20 år sedan blåste högervindar genom Sverige och samtidigt som vi valde in ett främlingsfientligt pajas-parti i riksdagen så gick John Ausonius runt och sköt invandrare på gatorna i Stockholm. Vi får hoppas det finns en mindre obehaglig förklaring till vad som sker i Malmö, även om den lär vara nog så obehaglig i vilket fall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0