Dagens höjdpunkt

Jag är inte mer än kille, så givetvis är det väldigt spännande när det helt plötsligt står en polisbil samt en civil bil fylld av poliser på parkeringen utanför fönstret. Vad de ville eller gjorde här har jag dock ingen aning. Men fruktansvärt spännande, det var det.
***
Jag gillar inte att skriva om Lakers och deras supportar eftersom de då lätt får för sig att de berör, vilket tydligen är höjden av vad ett hockeylag kan uppnå. Men vid biljetterskandaler samt vid tydliga hänvisningar till Common People så kan jag inte låta bli. Tolkar jag verkligen den här bloggen rätt om jag säger att Lakers ikväll spelar borta mot Bofors samtidigt som 50 lakejer hoppar på en buss för åka till Örnsköldsvik för att kolla på Robert Rosén? Visst, nu åker de vidare mot Sundsvall på fredag för att se Lakers spela där och det är givetvis värt beröm. Men någonstans känns det fundamentalt fel att anordna en resa till en elitseriematch samtidigt som det egna laget spelar på annat håll. Var det någon som sa att hypen, haussen och själva sällskapsresan är det viktigaste? "Cause everybody hates a tourist, especially one who thinks it's all such a laugh..."
***
Så var det dags att fundera på framtiden igen. Ronneby ligger stabilt placerat på spelbordet men idag ringde Riyadh, Saudiarabien, helt plötsligt och ville vara med och konkurrera. Överlag så har jag väldigt svårt för att ta såna här beslut. Beslut som kan visa sig vara väldigt viktiga för min framtid men där det är hjärna som ställs mot hjärta, förnuft mot viljan, trygghet mot äventyr. Det är väl klart jag vill åka till Saudiarabien. När får jag nästa gång chans att leva och verka där? Det är inget snack om att det lockar, men hur förståndigt och givande förutom för min äventyrslusta vore det egentligen?
***
Brynäs tar tydligen emot Djurgården i Läkerol Arena på lördag. Någon som är sugen på att åka dit? Ordnar GB resa?


Kommentarer
Postat av: Lakej

Alltså du är verkligen helt makalöst patetisk!



Lakejerna anordnar en resa till Ö-vik eftersom Anton Hedman och Robert Rosen lirar där. Är det fel att åka upp och träffa/snacka lite med dessa 2 gamla Växjöspelare och samtidigt titta på lite elitseriehockey?

Är du så jävla avundsjuk på att gröna brigaden inte kan få ihop något liknande...ja inte ens en buss till vare sig Oskarshamn en onsdag eller Västerås en lördag.



Lakejerna åker i natt, alltså EFTER det att matchen i Karlskoga är slutspelad, inte i samband med att Lakers spelar i Karlskoga. Börjar t.o.m du förstå snart?



Du ska inte uttala dig om sånt som du inte har en aning om. Då är det bättre att du kniper.

2010-11-24 @ 16:21:19
Postat av: 1923

Nix, jag är varken patetisk eller avundjuk. Och nej, det är inget fel i att träffa/snacka lite med dessa 2 gamla Växjöspelare om det nu är vad LL tycker de ska ägna sig åt. Men någonstans känns det fundamentalt fel att anordna en resa till en elitseriematch samtidigt som det egna laget spelar på annat håll. Man kan tycka att intresset för att se det egna laget borde vara större än att träffa/snacka med Rosén och Hedman.



Ang Västerås så var det väldigt dåligt att vi inte hade någon buss dit, det är vi helt klart överrens om.

2010-11-24 @ 16:30:51
Postat av: Lakej

Ja men hallå. Laget spealr inte på annat håll ju!!!

Matchen i karlskoga är ju slut innan lakejernas resa har börjat. Vad är det som är så fundamentalt fel???

2010-11-24 @ 16:47:24
Postat av: qwerty

Lakej tycker att folk inte ska uttala sig om sånt de inte har en aning om, och att det istället är bättre att de kniper. Innebär det att Lakej kommer att vara tyst resten av livet?

2010-11-24 @ 16:56:34
Postat av: Lakej

Du jag har förresten hört att lakejerna ev. planerar en resa till Tyskland senare i vår. Denna resan kommer att sammanfalla med ett träningspass för Lakers.



Blir detta också fundamentalt fel? Om inte så kan väl du som verkar veta allt visa med pekpinnen var gränsen för fundamentalt fel går?

2010-11-24 @ 17:02:09
Postat av: piggelin

1923, du är så djävla avundsjuk så det ryker ur öronen på dig. Kvällens match ser dom flesta Lakejerna på storbilds-TV i vår egen klubblokal Poseidon. Det är roligt att tillhöra en riktig supporterklubb, det är bara Leksand som är större i HA.

Åuk du ing pau Barjes å ta en fika.

2010-11-24 @ 17:21:43
Postat av: Putte

Nu är det ju så här, om du har den minsta kunskap i LL:s historia. Så anordnar man varje år en s.k långresa med övernattning. Detta innebär ju i vårt avlånga land en resa till Norrland. I år så fanns det bara ett lag norr om Dalälven då IFB fick respass förra säsongen. Då vår resesektion har mycke erfarenhet av resor genom åren var en resa till kvällens match mot katterna inte möjlig, och att kombinera denna match med fredagen match mot S-vall var inte tänkbart pga av att det blir för många dagar. Resesektionen bestämmer sig för att årets långresa går till Sundsvall med övernattning på ett för våran del välkänt ställe. Samtidigt upptäcker man att Modo spelar derby mot Timrå hemma. Huvudskälet till resan är matchen Sundsvall vs Lakers, extrasaken blir en ES match under samma resa. Denna kombination är inte unik för vår del, då den gjorts tidigare år i anra ES-arenor. Men ofta har långresan inneburit matcher mot Sundsvall och Björklöven.



Capice?

2010-11-24 @ 17:37:00
Postat av: 1923

Det var värst vad jag upprörde nu. Jag antar att det är så pass enkelt som att vi tycker i olika i frågan. Kör försiktigt och hoppas ni får en trevlig resa!



Putte: Ho Capito! Buon avventura!

2010-11-24 @ 17:41:42
Postat av: Batman

Härlig debatt-teknik från vissa...



Nu är det väl ingen förvåning att lakejerna åker på sällskapsresa på sånt här. De var väl på kanariöarna tillsammans i somras. Det är ju ett välkänt faktum att det viktigaste för dem att vara del av något sammanhang där de kan umgås med likasinnade. Att de har samlats runt just lakers är nog mest en tillfällighet. Man har ju hört mer än en lakers-fan som inte är helt nöjd över det kringresande cirkus-gäng som är lakers supporterklubb.

2010-11-24 @ 17:47:37
Postat av: Chris

Jag tror att anledningen till att resan inte går till Bofors är biljettpriserna.



Bofors har allsvenskans lägsta biljettpriser, och då LL har blivit kända för att se hockey som vilken vara som helst blir de naturligtvis avskräckta. Lågt pris = dålig vara.

2010-11-24 @ 17:48:51
Postat av: J

Lakejerna har nog inte varit så här upprörda sen det var en lampa i vägen för teknings cirkeln

2010-11-24 @ 18:02:21
Postat av: piggelin

->Chris, det är inte alltid att lågt pris = dålig vara. Man kan betala ett högt pris och ändå få något värdelöst.Titta på Er egen bortaståplats, serien i särklass sämsta.

2010-11-24 @ 18:09:01
Postat av: Lakej

Ja det är absolut en REN slump att 663 (SEXHUNDRASEXTIOTRE) stycken lakejer samlats runt just Lakers.

Självklart är gröna brigaden med sina 112 medlemmar betydligt bättre och större och mer hockeykunniga. Jomensåatt....



Fan vad kul det är när ni försöker klanka ner på sånt som ni egentligen är avundsjuka på. hahaha!!!

2010-11-24 @ 18:14:19
Postat av: Grön

Sv Lakej:



Tror du blandat ihop medlemsantal med medelålder nu...

2010-11-24 @ 18:36:35
Postat av: Hexen

Ganska kul att en blogg som heter 1923, kan locka så många arga små Lakejer.....

2010-11-24 @ 18:44:02
Postat av: Fripp

Förstår inte hur ett inlägg kan röra upp så mycket känslor. För att en erkänt duktig bloggare ger sin syn på en sak, måste hela Lakejligan såga dennes åsikter och påpeka att allt bottnar i....avundsjuka. Tänk om alla människor hade haft samma åsikter? Hejat på samma lag? Vilken tråkig värld. Förstår inte varför man ska brusa upp. Växjö "Lakers" och Tingsryds AIF står för helt olika saker. Ni anser att det är givet att åka på en sådan tripp, medan för oss det inte finns på kartan. Man får tycka olika. Faktiskt!

2010-11-24 @ 18:58:04
Postat av: Demonaz

"Kvällens match ser dom flesta Lakejerna på storbilds-TV"



Så imponerande



Karlskoga borta, hem och sen upp till Sundsvall hade varit det självklara valet om det varit Taif som spelat. Förstår inte vad man kan ha för intresse av att se Modo, även om det är fd lakersspelare där. Jag är totalt ointresserad av att se Luleå trots att Olausson lirar där. Det är laget, inte spelarna det handlar om.



2010-11-24 @ 19:05:48
Postat av: Putte

Absolut får man tycka olika, men man ska hålla sig till fakta även som bloggare, och gör man inte de så får man räkna med lite storm. Att hävda att huvudpunkten för vår resa är ES matchen är ett fel som bör rättas. Är man bara lite fri i sinnet och tillräckligt många hästar kvar i hästriket så kunde man nog ganska enkelt utläsa det av mitt inlägg. Vill också skjuta in, att vi är många i vår förening som är allmänt hockeyintresserade. Som sagt huvudsyftet med vår resa är matchen S-vall vs Lakers, rätt ska vara rätt som nån prick från hästriket skrev till oss i ett annat ärende.....;)

2010-11-24 @ 19:49:59
Postat av: Undrande

Putte: Det står väl ganska tydligt i inlägget att ni ska upp till sundsvall också?

2010-11-24 @ 20:23:05
Postat av: Kirre

Det kanske är dålig sikt i Nobelhallen, mkt stolpar etc etc. :-)



2010-11-24 @ 20:37:20
Postat av: Lakej

Demonaz: Hade det verkligen varit självklart för er?

Ni som inte ens får iväg en buss till Oskarshamn en onsdag, eller en buss till Västerås en LÖRDAG. Jag tror inte ni hade fått iväg en buss till Sundsvall med det väglag och väder som råder nu.

Ni hade nog t.o.m haft problem att få iväg en buss till Ljungby också förresten.



Skön seger idag annars. Titta i toppen bönner där hittar ni Kronobergarnas flaggskepp och hockeylag.

2010-11-24 @ 22:55:05
Postat av: tompa

Man måste bara älska att folk från ställen som Åryd, Moheda och Furuby kallar TAIFARE för bönder :) Varför används föresten orden som "bonne och bönder" som nedvärderade ord? de är väl en yrkesgrupp som är extremt viktigt för att vårt land ska fungera?

2010-11-25 @ 01:18:05
Postat av: Capten

663 lakejer..? Jag har träffat så kallade lakejer som ALDRIG går på match!! Ni kanske har samma medlemsrekrytering som SSU hade en gång i tiden? Och när media börjar nosa i arkivet så blir det väl som hos mygel-lakers, "datorn rasade o vi har ingen backup"... Haha - sååå jääävla patetiskt!!

2010-11-25 @ 06:21:22
Postat av: Toyyan

Märkligt att folk kan tolka en text på så olika sätt.. Jag ska citera.



(Tolkar jag verkligen den här bloggen rätt om jag säger att Lakers ikväll spelar borta mot Bofors samtidigt som 50 lakejer hoppar på en buss för åka till Örnsköldsvik för att kolla på Robert Rosén? Visst, nu åker de vidare mot Sundsvall på fredag för att se Lakers spela där och det är givetvis värt beröm)



Det naturliga svaret hade givetvis varit, Nej du tolkar de hela fel. Så här och så här är det.



Men Fredrik... Du hade väl inte högsta betyg i argumentationsteknik i skolan va?

Den enda jag vet om som använder samma teknik va Mona under valet. Och de gick ju som det gick...

2010-11-25 @ 08:30:19
Postat av: Jonte

Det är ju klart att Lakejerna får iväg en fullsatt buss mitt i veckan till sånt här trams, det är ju bara pensionärer i den klubben. Pensionärer har gott om tid för sådant här... Ha det så kul i Norrland, glöm inte att debitera alla klagomål så ni kan finansiera nästa års tysklandsresa...

2010-11-25 @ 09:18:33
URL: http://www.lantmannen.se
Postat av: Neutral

Citat taif.nu "HockeyResan Oliver Ekman-Larsson live i Phoenix!" ... Konstigt att man åker dit när egna laget spelar här hemma i Sverige?



Tror iof att någon taifare har tittat på en elitseriematch trots att det egna gröna vita laget inte spelar där? Själv gillar jag att titta HV71 även att jag håller på ett lag i en lägre serie.



Tycker den här bloggaren, la ej hans namn på minnet, verkar vara ute och cykla utan trampor? Om du dessutom tycker så illa om Växjö varför jobbar du har då mr. Kupan?



Lycka till med era respektive resor.

2010-11-25 @ 10:53:26
Postat av: 1923

OK, för att sätta punkt vid det här inlägget (som för övrigt nog har slagit kommentars-rekord för min del).



Neutral; Det går givetvis att vinkla saker lite hur man vill. Jag har nog själv på egen hand sett en hel del matcher i diverse olika sporter och på olika orter samtidigt som TAIF har spelat på annat håll. Men jag trodde det skulle vara uppenbart att min tveksamhet rörde att Lakers officiella supporterklubb anordnar en resa till Övik istället för till Karlskoga. Sen att det kanske inte är logistiskt möjligt må vara en sak, det säger jag inget om.



Ang Oliver-resan som du jämför med så är det som att TAIF skulle spela match borta mot Las Vegas dagen innan Phoenix-matchen, men att GB (om det nu otroligt nog hade varit de som anordnade resan) valde att inte se den matchen.



Om du hade lagt den här bloggen på minnet och läst den ett par gånger ytterligare så hade du säkert insett att jag inte tycker det minsta illa om Växjö. I Växjö är jag född och till stor del uppväxt, här bor jag, här lever jag, här bor mina vänner, här roar jag mig och här arbetar jag.

2010-11-25 @ 11:52:05
Postat av: Lakej

Robert Rosen verkar inte skämmas för att lakejera kommer upp iallafall:



"Det är ju sjukt stort att dem kommer förbi här ska bli oerhört kul, men de för givertvis med sig lite extra press=). Att dem åker upp till dessa trakter för att se Lakers på fredag förstår man ju men att dem ta en dag extra för vår match är väldigt roligt som sagt. Ska väl byta några ord med alla resenärer=)."



Länk:

http://www.smp.se/blogg/lakersbloggen/alvesta-expressen-robert-rosen-har-ordet(2191692).gm

2010-11-25 @ 12:02:16
Postat av: Batman

Kul med ny arena till öster!

2010-11-25 @ 12:19:11
Postat av: Jakob

Bussresa till Västerås en lördag? Kom in i matchen.. Vi har haft en buss till Västerås en FREDAG som blev inställd, men blev minibussar istället...

2010-11-25 @ 13:26:54
Postat av: Räven Siewert

Ja, den där Rosén är så duktig så... Synd bara att han inte kan stava bättre än en stressad fjortis.

2010-11-25 @ 16:05:49
Postat av: Lakej

Det är bättre ni som ligger näst sist kommer in i matchen Jacob.

2010-11-25 @ 17:31:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0