Anledning till oro...

Det finns mycket negativt att säga om novembermörkret som nu lägger sig som ett svart täcke över landet. Men mörkret har också sina fördelar. Det rapporteras från Ingelstad att en numera välbekant vägskylt i skydd av både mörker och dimmaigår kväll plockades ned och nu återigen befinner sig i gott förvar. Så ingen anledning till oro med andra ord.

Oroliga och rädda bör vi däremot tydligen vara för terroristerna, just för tillfället är det de jemenitiska terroristerna som är farliga. Tyskland stoppar allt flyg från Jemen från att flyga över tyskt luftrum. Nu begränsas storlekarna på färgpatroner som man får ha med sig på flyget. I helgen gjorde polisen i Göteborg ett ingripande för att förhindra ett bombhot (hmm...) mot Nordstan. Vi har ett ökat terrorhot över hela Europa om man ska tro på nyheterna och hela världen är hotad.

Jag är säker på att det finns terrorister som säkerligen vill döda oss alla, men börjar det inte bli dags att inse att de är galet ineffektiva. Nu har vi levt i denna terrorskräck i nio år och ingen kan väl påstå att terroristerna har lyckats åstadkomma särskilt mycket. Om man verkligen vill, så vore det väl inte så svårt att skapa den föredelse som dessa terrorister påstås vilja skapa. Och om man nu vore terrorist, varför då ge sig på flygplan och flygplatser som i dagens samhälle är våra mest bevakade platser? Spräng ett tåg, ett köpcentrum eller en färja till exempel. Jag är inte för terrorism, men nog kan jag tycka att terroristerna borde ha åstadkommit lite mer om de nu verkligen är så farliga som det påstås.
------------
Jag stödjer alltså ingen terrorism, jag ifrågasätter deras kompetens.

Kommentarer
Postat av: Limma

Men denna otäcka bevakning av folk, transporter och gränser räddade visst livet på både den tyska och den franska politiska ledningen idag... och terroristerna från Jemen lyckades ju få iväg bomber med. Men visst när bevakningen är så effektiv att bomberna hittas innan de detonerar och dödar folk så blir den ju helt plötsligt överdriven. Om det släpptes igenom en lite då och då och sprängdes lite blandat folk vore det kanske mer motiverat...

2010-11-02 @ 16:54:42
Postat av: 1923

Oväntat att en sån kommentar skulle komma... Tror du verkligen att ett helt samhälle går att övervaka, om du skulle vilja spränga ett köpcentrum i luften så finns det väl i princip ingenting som skulle kunna hindra dig? Med facit i hand så undrar jag nästan om inte både jag och du vore bättre terrorister än Al-quaida. För inte är det väl så att säkerhetspolisen i Europa är så pass jäkla vass att de kan stoppa alla terrorförsök, var de än sker. Jag är helt enkelt förvånad över att det inte sker mer attacker.



Terroristerna måste ju vara väldigt ineffektiva och inte särskilt genomtänkta i de försök som de gör. Ungefär som den där skytten nere i malmö som inte direkt heller är särskilt effektiv, om målet nu trots allt är att döda.

2010-11-02 @ 17:26:16
Postat av: 1923

...om man nu VERKLIGEN vill spränga en judisk församling i Chicago så låter det ju minst sagt dumt att skicka en bomb dold med ett flygplan. Klart det vore bättre att skicka en terrorist med flyget, låta honom ordna en bomb i chicago, spränga den och sedan flyga hem igen.

2010-11-02 @ 18:00:35
Postat av: Kirre

Vi är, som jag tidigare påtalat, väldigt många och dessutom i alla varianter som finns i den inrikes- och utrikespolitiska färgskalan som tycker om din väldigt genomtänkta blogg och din unika förmåga att uttrycka dig i skrift. Dock måste jag säga att ditt engagemang och dina (i positiv bemärkelse) humanistiska patos för den lilla människan och tredje världen ibland går helt över stry. Det är väl klart som fan att all form av terrorism skall bekämmpas efter bästa förmåga. Tycker du att det är goda krafter bara för att "västvärlden" är nerlusad av knäppisar och förljugna politiker samt en alldeles för bortskämd befolkning ? Det tycker inte jag i alla fall. Det blir svårt med trovärdigheten i sådana hör frågor när åsikterna blir för extrema. Det finns väldigt många Afgahaner, Irakier etc etc som inte stödjer dessa onda krafter därför bör man inte spä på den generalliseranse bild av "tredje världen" som media ger oss. Då blir det svårt att se skillnad på Sverigedemokrater och kommunister.

2010-11-02 @ 20:21:08
Postat av: 1923

Jag är som sagt rädd att ni missförstår mig nu. Jag är inte på några terroristers sida, och nog tusan tycker jag att all form av terrorism skall bekämpas.



Vad jag menar är att jag inte kan förstå hur terroristerna tänker, jag ifrågasätter deras kompetens.

2010-11-02 @ 21:50:09
Postat av: Kirre

Klart du inte är :-) Var bara tvungen att "hugga" lite. Vi kan väl konkludera inlägget med att det är synnerligen dominerande från Grönvitt håll att beta av den här typen av issues....jämfört med diverse grannklubbar. Ja vi är väl helt enkelt lite skarpare, lite djupare. More than a club !



...tänkte dra en dålig vits om vapentillverkning med tanke på onsdag, men skiter i det ...



2010-11-02 @ 23:26:01
Postat av: qwerty

Terrorhotet kan på flera sätt liknas vid häxjakten, och det säger ju givetvis mer om de som hävdar det påstådda hotet, än de som ska stå för det.



I övrigt är det roligt att fler än jag, och min umgängeskrets, har funderat på det här med terroristers helt makalösa ineffektivitet. En sån sjukt enkel sak som bensinbomber i ryggsäckar på ett knökfullt X2000 mellan Sthlm-Gbg, för att ta ett simpelt exempel. Minimal ansträngning/kostnad och mer än 1000 döda. Eller samma sak på Stockholm Centralstation sent en fredageftermiddag. Eller andra ställen med mycket folk... Fotbollsarenor, festivaler osv.

2010-11-03 @ 08:16:11
Postat av: Martin

Den här bloggen är nog registrerad hos diverse ljusskygga säkerhets organisationer nu när antalet ord som terrorister och bomber börjar komma upp i en ansenlig mängd ;-)

2010-11-03 @ 15:49:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0