Leksand - Tingsryd


Period 1
Det här känns helt overkligt! Jag har följt Tingsryd i snart 20 år men har aldrig varit med om något liknande. Jag har sett matcher i både när och fjärran men aldrig, aldrig har jag sett en första period som den jag ser idag. Att kunna sitta i skinsoffan, se matchen på storbilds-tv och äta en kebab-pizza är sannerligen inget man som grönvit är bortskämd med. Det känns onekligen väldigt, väldigt långt från det Tingsryd AIF jag känner. Helt overkligt!Dessutom kan vi väl konstatera att de där jävla finnarna sköter sig hyfsat än så länge.

Miin trippel ser ganska lovande ut till två tredjedelar. Rögle vann och det är oavgjort i Ljungby efter två erioder. Det är bara i Leksand som Tingsryd ser ut att spräcka min planerade storvinst.
***
Period 2
Efter ännu en period så ser det fortfarande hyfsat ut. Men eftersom vi är ett bottenlag och Leksand är ett topplag så sprider sig en liten oro, trots ledning med 4-2. Känlan påminner om när vi för första gången någonsin i modern tid vann borta över Troja. Då ledde vi med 5-2 inför sista perioden i Sunnerbohov och ändå visste alla tat det skulle bli oerhört tufft. Den gången redde vi ut det genom att slå 20 icing isita perioden. I och med den nya icing-regeln så är kanske en sån taktik inte lika gångbar längre. Så den bästa taktiken vore nog att vi går ut och gör ett snabbt mål i tredje och dödar matchen, annars kan det här bli tufft. De där jävla finnarna gjorde inga poäng i andra perioden så om de inte vill hänga löst så är det nog bäst om de gör något mål i tredje perioden.

Matchen i Ljungby slutade 3-4 efter förlängning så eftersom min trippel redan är spräckt så behöver jag inte sitta och hoppas på ett kryss i Leksand längre. Kör på Tingsryd! Släpp handbromsen och kör över bönnerna!
***
Period 3
Ja, oron var befogad och det blev ungefär som väntat. Jag brukar inte vara den som sågar spelarinsatser i den här bloggen, och tänker inte göra det idag heller. Men, den där masken som Axel Brage hade på sig idag får han banne mig lämna kvar i Linköping nästa gång han är där. Jag vet inte hur man analyserar en sån här match. Att vi ledde med 4-0 borta mot Leksand hade nog ingen kunnat tänka sig i förväg. Att vi tappar en 4-0-ledning är givetvis inte OK någonstans, men om någon i förväg hade erbjudit mig ett kryss så hade jag varit nöjd med det. Jag nöjer mig med att konstatera att Tingsryd AIF i alla fall är lite mer på gång än vad det har verkat tidigare och ikväll tog ytterligare ett steg i rätt riktning.

Nu har jag en oerhört många steg i rätt riktning framför mig på min polarvandring för att ta mig hem till väster.


Kommentarer
Postat av: Micke

Håller med om Brages mask. Det känns helt fel att uppträda i en mask med ett lags färger som de flesta Taifare har rätt starka känslor emot. Men killen är ung och begriper nog inte sånt. Han tror väl att någon tycker det är häftigt...

2010-11-27 @ 20:47:33
Postat av: Kirre

Ja eller kunde Taif ordna med varsin pimpad mask till både Lill-Tisse och Brage.

2010-11-27 @ 22:03:20
Postat av: 1923

Helt klart. Jag skrev redan inför säsongen att jag var beredd att bidra till en ny mask åt Brage för att vi inte skulle behöva se en med LHC´s loggor på. Sen dess har han kört med en helt vit vilket duger gott för mig. Men idag var den vita masken ersatt igen. Det borde ju ligga även i TAIF´s intresse tycker man.

2010-11-27 @ 22:49:25
Postat av: Martin

Är helt inne på er linje. Hur en mask ser ut är kanske inte världens viktigaste sak, en hel vit hade varit helt ok även om den ser "fattig" ut. Men att ha ett annat lags färger på masken är bara så fel, sänder ut en signal som säger att TAIF inte är så viktigt för honom.

2010-11-28 @ 09:20:22
Postat av: Lakej

Tror ni på allvar att Axel Brage någonsin kommer tycka att det han gör för er är "viktigt"? hahaha vad ni bjuder på HUMOR!

2010-11-28 @ 11:28:25
Postat av: Hexen

Lakej...tror DU på allvar att någon här någonsin kommer att ta dina inlägg på allvar? Du är inget annat än ett litet förvirrat nät-troll.

2010-11-28 @ 18:10:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0