Derbydags

Nu sparkar Rom-derbyt igång. Eftersom Lazio är hemmalag fick vi tyvärr inte höra Antonello Venditti´s mäktiga Roma Roma Roma före avspark. Oktober 2005 var på plats på Stadio Olimpico och fick se ett mäktigt spektakel. Säga vad man vill om italiensk gå-fotboll, halvfulla läktare, mutade domare och filmande divor. Men det finns från läktarna en oerhörd passion och glödande kärlek till spelarna på planen. Efter att ha stått i curva sud så går det inte låta bli att älska Francesco Totti och allt vad han betyder för Roma-fansen. Idag är Totti tråkigt nog avstängd men jag hoppas att första halvlek kan bjuda på god underhållning ändå innan det är dags att åka ner mot Dackehallen.
***
Om det saknas lite derbykänslor inför mötet med Troja så räcker det kanske att påpeka vem som sitter på Trojas bänk och tänker på sitt Xbox och nya Fifa11. Ellerstad är en spelare som är väldigt lätt att ha svårt för, och han gör det ständigt enklare genom mindre genomtänkta uttalanden och ageranden. Storstadsgrabben Ellerstad som gärna firar mål med att håna motståndarsupportrarna har dock så vitt jag förstått varit ganska åsidosatt de senaste omgångarna, och då blir det förstås svårt för Jacobsson att köra över honom.
***
Igår samlade vi som sagt stora delar av innebandylaget till en klockren lördagseftermiddag med öl, pizzor och stryktipskuponger. Vi var 12-13 personer och då alla la in hundra kronor var i potten så kände vi att vi hade goda förutsättningar för att gå vinnande ur tippandet. Plingen följdes med stor inlevelse men när kvällen var över så visade det sig att vi hade kastat våra 1200 kronor i ett svart hål och inte fick mer än 10 rätt och 21 kronor tillbaka. Men vi hade trevligt i alla fall, och det var väl det viktigaste antar jag.
***
J18 körde idag fullständigt över Skövde, i en period. 23-1 i skott och 3-0 till de grönvita. Sen kom Skövde igen och lyckas kvittera till 4-4 innan matchen är över. På övertid sätter dock Hannes Johansson avgörande 5-4 och säkrar två poäng till de grönvita.

Kommentarer
Postat av: Joffemannen

Missade ju både Romderbyt, Kronobergsderbyt och Liverpools slakt av köpelaget. Men har ett SM-guld härhemma

2010-11-08 @ 01:31:09
Postat av: 1923

Grattis! Det känns väl som en ganska söndag antar jag, trots alla missade TV-matcher.

2010-11-08 @ 11:46:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0