Tingsryd - Nybro 6-1

Det blev ånyo en bra kväll i Dackehallen. Jag valde ikväll att tillbringa hela matchen i Skybaren. Upplevelserna från matchen blir inte desamma, men å andra sidan hade jag de flesta av min närmaste TAIF-vänner runt mig under matchen och just det känns i nuläget lite viktgare än att stå på läktaren och trängas. Dessutom känns det här som ett läge då Elit Skybar behöver allt det stöd den kan få för att vi alla ska få en fortsättning nästa säsong.


Spelmässigt tycker jag Tingsryd gör en match som till vissa delar påminner om insatsen i söndags, det vill säga att vi gjorde vad som krävs men på ett imponerande vis. Tingsryd var ikväll numret större än Nybro och efter att vi hade rett ut en inledande anstormning så kändes det aldrig som om Nybro var i närheten av att störa oss, ungefär som i söndags.

Det finns just nu en oerhörd trygghet och kyla i Tingsryd AIF som jag, som sagt, tror kan komma visa sig vara väldigt viktig. Jämför Forsanders agerande med Mikael Ahlens i sista perioden när det hettade till. Folk kan kalla Forsander vad han vill men han agerade fan så mycket förståndigare än vad Nybro-spelaren gjorde. I en kvalserie har man inte råd, eller anledning, att ta såna skräputvisningar som Nybro gjorde ikväll, och som Olofström gjorde i söndags. Handlar det om rutin kanske?

Åkesson gjorde ikväll säsongens första mål, det var på tiden och det var han värd.

Ikväll var det återigen trångt på läktarna. Det är forstatt glädjande att se hur publiken strömmar till Dackehallen. Kvällens stora fråga är om Nybro-klacken verkligen skrek 'En jävla massa bönner'. Stor humor i så fall...

Spelade William Quist ikväll?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0