TAIF - Vita Hästen

Enestubben på SMP skrev något om att landets trognaste div1-publik förtjänade att få se en bra match ikväll, och jag kan inte annat än hålla med. När Dackehallens publik är på det humöret som vi var ikväll så förtjänar vi att se det spel vi även fick se. Men å andra sidan förtjänade spelarna det stöd som de fick ikväll. Det går alltså i symbios det där. Det märktes på läktarna redan innan matchen och det märktes på spelarna i de första bytena att nu var det allvar. Det fanns en nerv och en tändning på båda plan som vi inte har upplevt tidigare den här säsongen. Jag insåg faktiskt att jag för egen del inte har upplevt den här stämningen sedan kvalspelet för 3 år sedan. Hur som helst så kan det inte vara kul att som bortalag bli utspelade inför Dackehallens ljudfasad med vetskapen om att de tvingas komma tillbaka imorgon igen. Därför uppmanar jag alla, brigadare som icke-brigadare, sittplatsare som ståplatsare, att bjuda på samma läktar insats imorgon. För oavsett om Gröna Brigaden ska ha stor credit för den stämning som skapas så vore det omöjligt utan er på sittplats.

Bortsett från den härliga stämningen så visar Tingsryd upp en energi som vi har saknat rätt länge. Vi vann pucken oerhört många i anfallszon och efter ett par inledande oroliga minuter där Hästen kunde kontra farligt så kändes det egentligen som att vi hade ganska bra koll på det hela. Sen givetvis blev det lite avslaget på slutet och de sista puckarna som rann in är i sammanhanget ganska oväsentliga.

Kvällens mest underhållande ikväll var förstås 5-0-målet där Tingsryd är långsamma in på isen och Hästen-spelaren får teka själv. Han gör det dock inte bättre än att han skickar pucken rakt till Björklund som serverar Miljonmannen till 5-0. Hur räknas en sån tekning i statistiken? Hästen-killen är ensam i tekningscirkeln men likväl åker pucken rakt bak till Tingsryd-backen, så rent logiskt sett borde det räknas som att vi vann den.

För övrigt har jag hört att det är fest på Mårslycke Camping ikväll för alla som är sugna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0