En midsommarnattsdröm

Jag kan inte minnas vad jag drömde senaste natten, men jag vet att det har drömts en hel del de senaste tre månaderna. Ska man resa runt i Afrika så är det ett måste att ha nära till drömmarna. Det blir en hel del bussresor på uppåt 20 timmar och då gäller det att kunna fördriva tiden. Standarden på bussar gör att sömn inte är ett alternativ, och standarden på vägarna gör att läsande inte heller är ett alternativ. Det bästa sättet för mig att få tiden att försvinna är då att försätta mig själv i någon slags halv dvala och dagdrömma mig bort. Det finns ämnen som får tiden att gå än fortare. Det svenska valet i höst, söta flickor från Korea, innebandy, familjen, yrkeslivet, andra söta flickor från andra länder, Göteborg, bloggandet och framför allt ishockeyn är de ämnen som har varit ständigt återkommande.

Så mycket tankeverksamhet som jag har ägnat åt ishockey den senaste tiden var länge sedan jag gjorde. Höstens spelschema har planerats, vilka bortamatcher jag ska åka på är redan bestämt och hur jag ska blogga från just de matcherna är redan bestämt. Jag finner en stor tjusning i att sitta och skriva blogg-inlägg för mig själv i huvudet. Att komma på rätt ordval och meningsbyggnad är ett tidsfördriv som får de hemskaste bussresor att bli i alla fall lite mer uthärdliga. Jag saknar inte de där bussresorna, men jag kan ibland sakna att det i Sverige inte erbjuds samma tillfällen att reda ut alla tankar. Här hemma händer det alltid något, och om det inte händer något så ser man till att sysselsätta med något meningslöst för att få tiden att gå.

Gårdagskvällen blev precis så trevlig som det var tänkt och jag är mer än nöjd med vårt spontana pre-midsommarfirande. Jag hoppas att ni är fler som får uppleva en lika bra midsommar och att ni har lika bra vänner som jag har. Glad Midsommar!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0