Vi rör oss, ni står still

Runt tolvslaget på nyårsafton så kom cigarrerna fram och återigen var det 'Romeo y Juliet', kärlekens cigarr, som röktes. Det fick mig och Lidhultarn att minnas ett inlägg som jag skrev för ett exakt ett år sedan. Jag letade fram det nu och insåg att det var ett förbannat bra inlägg, värt att reprisera. Vi skriver ett nytt år, men kärleken består. Om jag var besviken på 2008 så är jag desto mer nöjd över 2009, dock med samma motivering.


Nyårsinlägget 01/01/2009:
"I eftermiddags satt jag på vår balkong och blickade ut över Victoriasjön. I handen hade jag ett glas billig tanzaniansk whiskey och min rosa i-pod spelade kent för mig. 747, "du är värd att dö för...". Det är väl ofrånkomligt att börja summera året nu. Jag insåg nu att 2008 för egen del var ett ganska meningslöst år, ett ensamt år. Jag är som Charlize Theron i Ciderhusreglerna, värdelös på att vara ensam. Nog för att jag har rest en hel del i år, fått se nya delar av världen och skaffat mig nya erfarentheter, men när någon frågar mig om tio år hur mitt 2008 var så kommer det nog vara ett väldigt blekt år. Som 2005 ungefär.


När jag satt där på balkongen i eftermiddags fick jag ett sms hemifrån Växjö och sverige. "Den långa killen i den gamla cigaraffären, som var på fest hos dig i höstas, rekommenderade mig en cigarr med orden; 'Alla taifare röker Romeo y Julieta.' Då kan jag ju inte göra annan än välja den."
Romeo och Juliette, kärlekens cigarr till TAIFarna. Det är väl klart, lika hånad och bespottad som Romeo och Julias kärlek var till varandra, lika hånad har vår kärlek till varit. Vi uthärdar, vi håller hårt i varandra och vi ser alla fram emot den dagen då vår kärlek kommer betala tillbaka sig. Det är aldrig fel att älska, hur rädda folk än kan vara för just den känslan. Kärlek är vad som håller vårt samhälle samman.


När det nu är dags att summera 2008 så har jag bara en stilla förhoppning om att 2009 blir ett bättre år. Ett bättre år för mig, för er, för Tingsryd AIF och för kärleken. Vi röker in 2009 med kärlekens ciggar och skålar i ljummen tanzaniansk whiskey uppslagen i plastglas.


Skål och gott nytt år!"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0