Stora ishockeyinlägget

  • J20 tog i helgen två väldigt sköna segrar, på bortaplan mot Huddinge och Västerås. Till helgen är det två nya hemmamatcher, där Troja på söndag kl 12 hade varit väldigt intressant om jag inte hade haft innebandy då.
  • Jag har tidigare påpekat att jag inte förstår särskilt mycket taktik och spelsystem vad det gäller ishockey. Jag vet inte vad TAIF har för försvarsspel eller för spelmodell offensivt. Men igår så berättade tränare Tisell innan matchen att Pantern var ett lag med bra lagmoral och arbetskapacitet, ett lag där alla finner sig i sina roller i försvarsspelet. Som lösnig på detta skulle Tingsryd försöka vända spelet snabbt och komma på kontringar. Så igår visste jag vad jag skulle titta efter och nog kontrade Tingsryd både bra samt skickligt igår och flera av målen kom på snabba spelvändningar. Tänk om man kunde få sån service av Tisell inför varje match.
  • Ikväll visar Canal+ Linköping - Djurgården, det känns som om det är Djurgården så gott som varje match numera. Djurgården är som sagt väldigt roliga att se, men ikväll ligger de tidigt under med 2-0 så det ser mörkt ut för blåränderna. Hur det slutar får någon annan hålla koll på för jag ska åka och träna innebandy nu.
  • Det märks att intresset runt TAIF börjar stiga nu. Folk i min närhet börjar fråga allt mer om matcherna och när nästa hemmamatch spelas. Och på hemmamatcherna ser man nu folk som man inte sett där på länge. Hade det gällt andra lag hade vi kallat dem medgångare, nu ser vi dem istället som frustrerade grönvita själar som börjar ana upprättelse. Oavsett bilket så börjar ishockeyn bli ordentligt het i södra Småland nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0