Kloka ledare

De senaste dagarna har uttalande från ledande personer inom TAIF fått mig att känna mig trygg. Först var det ett uttalande från tränare Tisell till Holgers Blogg och sen var det sportchef Anders Gustavsson på Enestubbes blogg som kom med kloka utlåtanden.

Jag har förbannat svårt för rabiata domarhatare, både på isen och på läktarna, och blir därför ganska nöjd när jag läser Tisells ord. Tisell utstrålar väldigt mycket lugn och trygghet vilket känns bra. Det finns tränare i stil med Peter Ekroth och numera Peter Andersson i Örebro som verkar försöka skaffa sig ett namn enligt den gamla devisen bättre ökänd än okänd. Gång på gång känns det dessutom som om Torgny Bendelin gör så gott han kan för att sälla sig till den gruppen. Men vad är det man säger, tomma tunnor skramlar mest. Tisell å andra sidan jobbar på enligt sin modell och verkar sällan särskilt orolig för vad konkurrenterna pysslar med. Men visst, det är givetvis enklare att utstråla trygghet med de förutsättningar som finns i dagens TAIF.

Skånskan berättade häromdagen om när hon hade Mikael Tisell som träslöjdslärare på gymnasiet i Hässleholm. Tydligen var det så att om hon serverade honom kaffe så spikade han ihop hennes brädlappar. Men det är inget jag klandrar honom för, jag hade inte heller satt Skånskan ansvarig för praktiskt arbete så även det var nog ett klokt beslut.

Beslutet att inte förstärka truppen känner jag var rätt. Jag har varit inne på ämnet tidigare men det är värt att ta upp igen. Nu är hela truppen frisk igen och vi har sju backar och tretton forwards att tillgå. Dessutom är Simon Dahl frisk igen och på baksidan finns Adam Åkesson och Rasmus Johansson om det skulle uppkomma nya skador. I höstas kändes det som att Victor Rollin-Carlsson var den som hade det svårast och som låg närmast till att bli sidsteppad. Efter jul har dock VRC vaknat till ordentligt och känns nu som en helt ny spelare. Det har blivit sex poäng på de inledande sju matcherna och även spelet från hans sida lovar gott. Chrille Jacobsson och Olof Einarsson är ytterligare två spelare som har en stigande formkurva. I höstas såg det stundtals lite halvsegt och oinspirerat ut men i allettan har de båda fått ett lyft. Nu har Olof Svensson missat en match medans David Jonsson precis kom tillbaka från sin skada, båda är spelare som egentligen är för bra för att sitta vid sidan om.

Att värva in en spetsspelare till det här laget skulle kosta ordentligt och det känns som om vi har spets så det räcker i år. Tingsryds ledare verkar resonera som att det är en för stor risk att ta in en ny spelare nu, att det skulle riskera att störa än fungerande lagmaskin mer än det eventuellt skulle höja. Och jag tycker de resonerar helt rätt. Jag känner också tillräcklig tilltro till det lag vi idag har, och om inte detta skulle räcka så kommer jag i alla fall inte klandra någon för att laget inte var tillräckligt bra.


Kommentarer
Postat av: Batman

Kloka ledare, kloka ord, klok bloggare.

2010-01-31 @ 20:12:21
Postat av: Martin

Dom ansvariga i TAIF har redan gett Tisell material för att vara ett av dom bästa div 1 lagen i Sverige. Jag tror dock inte att man är tillräckligt bra för att rubba lag som IKO el Troja el vilka det nu blir. Men det hade man inte gjort även om man nu plockat in en spelare till, så rätt agerat av ledningen. Om dom nu hade nåt val, pengarna verkade inte heller finnas just nu.

2010-01-31 @ 23:18:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0