It's Friday, i'm in love


Dortmund, Fotbolls-VM 2006

  • Jag skrev häromdagen om vikten av lagkänsla och att sätta laget före jaget. Då handlade det om mitt innebandylag, men idag applicerar vi samma tanke på TAIF. På något sätt tyckte jag det var härligt att se Anti Alamäki, i onsdags sjundeback, sköta ena båsdörren när spelare ville byta. När vi gjorde mål var han en i laget och varje gång någon kom och bytte så klappade han om spelaren i fråga. Jag har ingen aning om vad Anti egentligen känner, men utåt sett så ser det i alla fall väldigt bra ut. Likadant tycker jag det känns när man ser Peter Johansson och Victor Tisell klappa om varandra efter matcherna, oavsett vem av dem som har spelat för dagen. Jag tror det är väldigt viktigt att man som tränare lyckas få alla sina spelare att känna sig delaktiga och betydelsefulla och det känns som om det är något Tisell har lyckats bra med i år.
  • Det finns som sagt en liten koreansk koloni i Växjö som har tagit mig till sina hjärtan. Igår blev jag bjuden på Korean dinner. Det var mycket uppskattat från min sida att få uppleva något av den koreanska kulturen igår och fräscha upp mitt koreanska vokabulär en aning. Tillsammans med ett sexpack Falcon Bayerskt blev det en väldigt trevlig kväll.
  • Datumen för mina Afrika-resa verkar nu vara spikade. De aktuella biljetterna gäller för Stockholm - Johannesburg t o r 29/3 - 13/6. Fotbolls-VM sparkar igång 11/6 med matchen mellan Syd-Afrika och Mexico i just Johannesburg. Jag inser nu att det vore enbart korkat om jag inte ansökte om en biljett till denna match när jag ändå kommer befinna mig i staden den dagen.
  • I eftermiddag ska jag hem till Skånskan och dricka kaffe, upp till Samarkand för att storhandla och om tiden tillåter åka till Tipshallen för att se Öster - Mjällby med start redan 15.30. Planen var visst att dricka ett par öl ikväll efter fotbollen men jag måste erkänna att jag börjar bli allt mer tveksam till det. Får jag som jag vill så kommer det ölas imorgon och då passar det sig nog bättre med 'Rule Britania' och 'På Spåret' ikväll.

Kommentarer
Postat av: Joffemannen

Grymt bakis idag, är det månne därför jag blir känslomässig och tårögd när jag läser första paragrafen i detta inlägg?

2010-01-30 @ 12:08:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0