Feb. 28, 2010

  • Här är Uppvärmningen från igår. Överlag så tycker jag att SVT har tagit storslam under dessa Olympiska Spel och levererat en sportsändning utöver det vanliga. Det är så här jag vill ha sportsändningar där fakta och kunnande går före trams och sms-tävlingar. Studion med Karlsson och Pops knyter ihop det hela galant och ute på banorna finns klockrena experter och kommentatorer. Den enda jag inte klarar av är Chris Härenstam som nog hade passat in bättre på TV4 egentligen.
  • På tal om OS så hade jag i fredags en korean på fika-besök i fritidsgården. Jag bjöd på kaffe och kanelbullar medans vi kollade på eftersändningen av damernas konståkning. Drottning Kim Yuna slog återigen sitt egna världsrekord och tog ett bejublat OS-guld. Koreanskan här i min soffa grät av lycka. Själv kan jag inte låta bli att störa mig lite på hur vi uttalar asiatiska namn fel. Kommentatorerna envisas med att kalla henne för Yuna Kim istället för Kim Yuna. Detsamma är det med Park Ji-Sung i Man Utd som av många kallas för Ji-Sung Park. Det borde faktiskt inte vara så svårt att lära sig att familjenamnet kommer först i många asiatiska länder. Givetvis spelar mitt asiatiska bias in lite nu, annars hade jag garanterat inte brytt mig.
  • J20 förlorade igår med 3-7 hemma mot Huddinge. Den åtråvärda förstaplatsen i tabellen som innebär kval till SM-slutspelet börjar nu se ganska avlägsen ut. Nu är det viktigaste att ta ett par segrar till för att undvika negativt kval. Vinst idag hemma mot Västerås vore en bra början, matchstart kl 12.
  • Andre Myhrer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0