Solen skiner på de rättfärdiga

  • Det var länge sedan jag var hemma hos den Vackra Damen från Flen. Den där magiska kvalvåren 2007 blev hon grönvit och var med i Dackehallen ett par gånger. Igår var jag tillbaka i hennes lägenhet och fick se att hennes fönsterlampa fortfarande strålar i grönt och vitt. Vackert!
  • Så blev det ett OS-guld guld genom Charlotte Kalla igår kväll. Skönt att det kom tidigt under spelen så att jante-Sverige inte hann börja gapa högljutt om att vi svenskar är sämst när det gäller och som vanligt har för höga förhoppningar. Långdskidåkning är förbannat roligt och Kalla har en sprudlande Susanna Kallurisk personlighet som gör att hon har all potential att bli enormt stor i framtiden.
  • Vi hade som sagt en japanska på besök igår. Oavsett om det var tack vare globaliseringen eller ej så var det väldigt trevligt att träffa henne igen. Hon är precis så vän och så japansk som man kan tro att en japanska kan vara. Idag går dock tåget vidare och det ska bli spännande att se var och när jag stöter på henne igen.
  • Jag träffade även på en naiv nyfrälst liberal igår som efter någon drink för mycket satt och förespråkade avskaffandet av nationalstaten och att företag och frivilligorganisationer likaväl kunde utföra statens uppgifter. Jag har svårt att fullt ut lita på privat sjukvård, undra då hur skrämmande jag skulle tycka att en privatiserad arme (i stil med Blackwater) vore. En gång i Thailand hamnade jag i samma diskussion med en liberal som gjorde mig väldigt förbryllad. Han ansåg att var och en borde sköta sig själv och att om de svaga i samhället inte klarade av det så vore det bara av gagn för samhället i stort om de strök med. Extrema åsikter inom de flesta ideologier blir lätt väldigt naiva och ogenomtänkta, men jag undrar inte om liberalismen ändå är värst på den fronten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0