I Claessons kläder för en kväll


Eftersom vi i helgen var spellediga med innebandylaget så hade vi bokat in tid på isen i Dackehallen för ett litet event. Även om antalet TAIF-tröjor på isen var förhållandevis högt så var det på papperet Tre Kronor mot Kanada som gjorde upp. Eftersom min förmåga att åka skridskor är obefintlig så tog jag på mig rollen att döma från sargkanten. Och även om jag brukar vara ganska försiktig med att skrika på domare under matcherna så insåg jag igår att jag nog ska bli ännu lugnare på den fronten. Att hålla koll på visselpipan, ölburken, spelarna samt tidtagningen samtidigt som båda lagen skrek på mig var då inte lätt. Jag insåg att kompensation och att ibland titta åt fel håll är enkla metoder att ta till som domare för att göra båda lagen nöjda.
***
Det finns få här i världen som det är så synd om som turister. Oavsett om de blir strandsatta på en flygplats eller inte får bada i Röda Havet på grund av hajar så är det uppenbarligen väldigt synd om dem. Hujedamig att för en natt eller två bli övergiven på en flygplats där det finns både värme, toaletter och restauranger i mängder. Hemska öde...
***
Gårdagens event i Dackehallen följdes naturligtvis upp av en tur ute på stan framåt kvällen. Det blev förfest nere vid simhallen där det mesta från Dackehallens is avhandlades. En för oss obekant festbesökare dök upp och det visade sig att han kom från Åryd. Vilket hockeylag han höll på behöver jag förstås inte ens nämna. - "Bönner", kallade han oss och vi log och nickade förstående tillbaka. Sällskapet fortsatte ner mot stan där vi möttes av en 740 som sladdade runt med Eddie Meduza skränande ur högtalarna. Kvällen landade på Oleo och då jag inte kände att det är min kopp med te så blev jag ganska kortvarig innan det var dags att pulsa hem till min innerstadsvilla.
***
Det krävs lite tålamod och uthållighet för att kämpa sig igenom West Bromwich - Newcastle och Sunderland - West Ham under en söndagseftermiddag. Just där känns det inte som att själva fotbollen i sig är det viktigaste i den form av umgänge som är ganska vanligt under helgeftermiddagarna i min villa. Det är nog kaffet, kakorna, nyhetsgenomgången och skitsnacket som gör att det trots allt är ganska trevligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0