Tingsryd - Västerås

Det är lite varannandagsinsatser från vår sida just nu och eftersom vi vilade oss igenom annandagsmatchen mot Växjö på en skridsko så fanns det en hel del extra energi att ta ut idag. Återigen visar vi att det trots allt finns potential och att vi på hemmaplan faktiskt är ganska bra ibland. Det är det där med stabilitet som är lite svårare att finna. Återigen kommer vi tillbaka efter ett nederlag och jag lyckas intala mig själv att vi kanske kan kunna dra ifrån kvalstrecket och ta oss ikapp Borås.
***
Robin Jacobssons comeback idag var mer än välkommen. Och det märktes både i hans spel och på publikens reaktioner att Jacobsson har varit saknad. Idag var han bland de bättre på plan och hans
***
Vårt boxplay fortsätter vara katastrofalt dåligt. Idag har vi tre utvisningar och släpper in mål i alla tre. Just därför är det också så oerhört dumt att dra på sig onödiga utvisningar. Idag åker vi ut för en solklar puck-out, en slashing i anfallszon och ett felaktigt byte, mycket mer onödigt än så blir det knappast.
***
Och med tanke på ovanstående faktum och att alla i hallen ofrånkomligen är väldigt medvetna om att vi inte kan spela boxplay så blir domarnas insatser än mer synade och ifrågasatta från läktarplats. Ikväll var det stundtals väldigt virrigt från domarhåll och stundtals lottades domsluten ut, åt båda håll, något som seriens sämsta boxplay-lag inte har råd med. Det är dock alltid roande att se det ironiska och hånfulla bemötande som domartrion i slutperioden får i form av applåder när de äntligen börjar blåsa för icingar.
***
Det dröjer nog inte länge innan man kan läsa på diverse forum och bloggar om vilken klasskillnad det är på oss och Troja, och hur snart de kommer att vara förbi oss.
***
Nu går vi till nyårsvila innan något av årets viktigaste vecka inleds. Efter helgen väntar Oskarshamn borta, Troja borta, Sundsvall hemma och Borås borta. Helt plötsligt möter vi alla bottenkollegorna och om vi kan hålla truppen samlad och kanske vara lite förberedda för vad som väntar så kanske det kan bli bra. Redan nu kan man anmäla sig till Grillen om man vill åka till Oskarshamn eller Ljungby, 070- 144 85 77.

Kommentarer
Postat av: Toyyan

Förklaring av "Puck out" önskas?

Jag har alltid fått för mig att om pucken rör plexit så är de en "touch" och således ingen puck out. Men jag stod igår och funderade när jag såg domarens försök till förklaring till Tero, Är de så att om pucken inte tar på "insidan" av plexit utan som den igår studsade på den smala ovansidan och sen vidare ut att de inte räknas som touch? Isåfall har ju den gode Karlsson helt rätt. Och de är en berömvärd insats att han lyckades notera detta. Men om de är så att de räcker med att den rör plexit. Då dömde han FEL. Men jag är osäker på regeln lite...

2010-12-30 @ 08:16:41
Postat av: Limma

Då skall ju rimligtvis Tero bli utvisad i andra med. För hans puck tar ju med uppe på plexits avrundning och går ut, eller är det isåfall en bedömning gällande antalet milimetrar upp på avrundningen den får ta? eller hur stor del av pucken som befinner sig på respektive utanför banan när plexitouchen blir.

2010-12-30 @ 10:50:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0