Pragmatiska val i leksaksbutiken

3-åringen önskar sig en Buzz Lightyear-dräkt i julklapp så igår var jag och ett par lagkamrater uppe på Toys´r´us. Det visade sig att det var Buzz Lightyear överallt i butiken. För den observante så är ju inte Buzz den enda karaktären i Toystory, men han är den som får all uppmärksamheten. Precis som i filmen med andra ord. I filmen så kommer den nya flashiga och moderna Buzz Lighyear till Andys pojkrum och slår helt enkelt ut den tidigare maktstrukturen och blir den leksaken som helt plötsligt får all uppmärksamhet. Och allt detta på Woody's bekostnad.

Tingsryd AIF är hockeyns svar på Woody. Vi är den som ingen vill ha och med ett utseendet inte tilltalar någon. Vi är den tråkiga cowboyen i skinnväst som i alla år har regerat i pojkrummet. När det sedan kommer in en plastig rymdgubbe som pratar engelska, då får alla för sig att rymdgubben enbart på grund av sitt skinande yttre skulle vara bättre. Woodys trygghet, trofasthet och lojalitet blir helt plötsligt mindre värda än Lightyears glam, show och laserstrålar. Men, för alla som sett filmen så är ju Woody inte särskilt värdelös. Han levererar i längden och i slutet av filmerna är det han som rider mot solnedgången med en viktoria i ryggsäcken. I längden vinner Woody!

Så i alla fall, där stod vi igår på Toys´r'us för att välja bland alla tusen Buzz Lightyear-prylar eller en cowboykostym som ingen verkar vilja ha. Och eftersom 3-åringen ännu inte har lärt sig att göra några ideologiska val så tvangs jag vara pragmatisk och köpa den där glammiga rymdkostymen ändå. Allt för julfriden.

Kommentarer
Postat av: Lakej

Det är så alla ni taifare fungerar. Egentligen vill ni va som oss.

2010-12-18 @ 13:07:16
Postat av: 1923

Ojdå, det var en snabb kommentar. Tyvärr missade du nog i vanlig ordning innebörden i inlägget.

2010-12-18 @ 13:14:12
Postat av: R

Fantastiskt inlägg!

2010-12-18 @ 14:54:09
Postat av: karlsson

Briljant!

2010-12-19 @ 15:24:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0