Nobeldagen!

Det är inte bara tomtefest idag. Det är även Nobeldagen. Ännu ett år har gått utan att jag officiellt har blivit varken prisad eller inbjuden till någon fest, så därför delar jag här i bloggen nu ut mina egna priser.

Nobelpriset i kemi. Naturvetenskap är egentligen inte min grej, men jag minns en väldigt kemisk händelse från året som har gått. Priset går till Tingsryd AIF som trots enorma avstånd i våras lyckades framkalla kemiska reaktioner i min kropp. Där satt jag vid vägkanten nere i Mozambique och försökte pressa fram sms ur min mobil i samband med avgörandet i Sundsvall. Och när beskedet väl kom så fanns det ingenstans att ta vägen och ingenstans att göra av den oerhörda glädjen. Regnet strilade ner runt mig samtidigt som det känslomässigt blev lite för mycket och jag började kasta upp den billiga whiskeyn som jag köpt takeaway från den enda baren i byn

Nobelpriset i fysiologi eller medicin. Ett gott skratt förlänger livet säger det. Så att underhålla torde också ses som en medicinsk insats. Och även om jag måste erkänna att jag hellre vore omtyckt än illa omtyckt så kan jag ibland inte låta bli dra på smilbanden åt alla de känslor vi rör upp. Det finns bloggar och forum där en rad skribenter gör så gott de kan för att smutskasta, förtala eller räkna ut lönekostnader för vår förening. Vad vi har gjort för att förtjäna all denna uppmärksamhet vet jag faktiskt inte, men ett par svep i diverse forum brukar allt som oftast få mig på gott humör.

Nobelpriset i Litteratur går till Mikael Tisell, Larry Pilut och deras typ 20 hockeykrigare som i våras skrev och i realtid utförde tidernas drama. Ett drama i tre akter, två gånger om där Hästen Hockey blev statisterna. Tingsryd AIF, den stora favoriten som alla ville se falla, förlorade playoffmatch 1 uppe i Norrköping mot Vita Hästen. En förlust till och säsongen skulle vara över. Alla skulle kalla det fiasko och vi skulle under ständiga hån återigen tvingas börja om. Det fanns mycket att förlora när vi två dagar senare tog plats på Dackehallens läktare. Men Tingsryd AIF på isen visade inte tecken på att vara rädda att förlora något. Hästen blev överkörda med 7-1 och en tredje och avgörande match skulle spelas dagen därpå. Segern igår betydde egentligen ingenting. Återigen hade vi allt att förlora. Hästen och Sebastian Ellerstad gick upp till 3-0 och med en period kvar var säsongen förlorad. Jag tror ingen kan förklara vad som skedde, eller hur det var möjligt, men vi vände. Någon hade skrivit ett manus som just där och just då överträffade alla tänkbara scenarion. Steget till kvalserien var inte så stort, men fallet kunde ha varit oerhört.

Mitt Nobelpris i fysik tilldelas förstås till Viktor Tisell. Trots att han inte är mer än tre äppel hög och trots att han är pappas pojke så har han motbevisat alla förståsigpåare som hävdat att han inte duger till. Förra säsongen blev han sågad till höger och vänster men var likväl en bidragande orsak till att vi gick upp i allsvenskan. Och i år skulle han inte hålla i allsvenskan men det har han gjort ändå, trots att jag tycker han borde vara för liten för att stå i det där stora målet.

Priset i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne tilldelas våra kära vänner i Lakers Lakejer. Genom gott samhällsansvar och ett sund ekonomiskt sinne gjorde de slag i saken och skrev ett öppet brev. Via sina matematiska formler fick de fram att antalet personer som inte kunde se några mål i Dackehallen uppgick till 85%. Dessa 85 % var värda 18 000 kronor som lakejerna hoppades få tillbaka. Man får väl anta att det sedan fanns även en plan på hur dessa 18 000 skulle fördelas bland de 85 % som ansåg att de inte

Fredspriset går till vårt Tingsryd AIF för allt den glädje som de trots allt sprider. Det går också till alla andra som är i samma bransch med målsättningen att göra världen till en bättre plats. Det finns mängder av människor som dagligen lägger ner timmar för att vi / ni ska kunna fortsätta följa vår förening. Det är frivilliga som arbetar runt a-laget, det är ungdomsledare, det är Gröna Brigaden, det är pojkspelare, det är spelarfruar, det är obetalda bloggare, det är reseledare som ser till att vi kan åka på matcher och det är övrig publik som gör den här resan möjlig från första början. Tack ska ni ha.

Kommentarer
Postat av: Lakej

Absolut Nobels fredspris ska ni bara ha. För ni slår ju defenitivt ALDRIG några.

2010-12-10 @ 21:38:37
Postat av: Ingelstad

Och jag som trodde att Taif fick fredspriset för att dom varken har anfall eller försvar... Oavsett, ha en trevlig tomtefest!

2010-12-10 @ 22:13:59
Postat av: Hexen

Äntligen lite roliga kommentarer från Lakejerna! ganska fyndigt på min ära! :D

2010-12-11 @ 14:29:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0