Torsdag morgon

Nåväl. Örebro borta är Örebro borta. Och på något lustigt vis har det blivit den svåraste matchen man kan spela i Allsvenskan just nu. Det är inte där, och egentligen inte i Tegera Arena heller, som vi ska ta vara poäng. Efter måndagens skräll så hoppades man förstås lite extra, och när kejsaren av Ungern faktiskt lyfte in 1-0 till de grönvita så ökade det hoppet. Men efter måndagens genomkörare och det skadeläge vi trots allt har så kändes i efterhand förhoppningar på poäng som ganska naiva. Där räcker vi inte till helt enkelt.

***

Febern ger inte med sig. En heldag i fåtöljen igår blir nog en heldag i fåtöljen även idag. Nyponsoppan bibblar på spisen, musikhjälpen visas på TV’n och jag har en bra bok i handen. Förutom att man mår skit och missar ganska mycket när man är sjuk så är det en ganska behaglig tillvaro.
***
För övrigt ryktas det om att Röglesupportrarna i detta nu håller på att fila på ett öppet brev efter gårdagens besök i Växjö Ishall.

***

Viasat visade igår Okarshamn – Västerås som jag följde. Viasat gjorde en grej av att i förväg försöka bygga upp lite hets mellan Gibbs Sjödin i IKO och Mårtensson i Västerås. Det hela kändes väldigt konstlat för att skapa lite intresse runt en annars ganska sval match. Men sen, i andra perioden, så smäller det. Helt plötsligt kastar de handskarna och börjar veva igång med knytnävarna mot varandra. Till vilken nytta? Viasat fick förstås ett gäng extra klick på sin hemsida och Sjödin får nog en hel del extra besökare till sin blogg, men jag vet inte om det rättfärdigar att folk slår på varandra på det viset.

***

Gustav Fridolin visar vilja att kliva in i politiken igen. Gott så! Visst känns det som att det i politiken kan behövas lite ungdomlig entusiasm och insikt i hur världen faktiskt fungerar. Som språkrör för Grön Ungdom var han en väldigt bra oppinionsbildare, och kan han leva upp till en bråkdel av vad han var på den tiden så är han en tillgång till svensk politik.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0