Heja HC Dalen

På sistone har jag börjat undra vilken slags hockeyspelare de fostrar i HC Dalen egentligen. Förra säsongen plockade vi in slitvargen och min personliga favorit Johan Forsander. I år har David Fredriksson anslutit och snabbt blivit en publikfavorit och något av lagets bästa spelare. Varken Fredriksson eller Forsander är den sortens spelare som man tycker om att möta och som inte heller får de stora rubrikerna, men som man väldigt mycket uppskattar att ha på sin egen sida. Båda herrarna har sina rötter i HC Dalen och det får mig att undra om HC Dalen har specialiserat sig på att odla fram jobbiga slitvargar som nöter ner sina motståndare snarare än att glänsa.
***
Hela soppan med Wikileaks börjar göra mig mer och mer fascinerad. Det känns som om det händer så mycket runt denna e-gerilla så det är svårt att greppa och kunna knyta ihop allt som sker och skapa sig en sammanhållen helhetsbild. På något sätt känns det som om Wikileaks just nu skapar världshistoria och vi befinner oss för mycket i stormens öga för att verkligen förstå vad som sker. Om fem år hoppas jag kunna se tillbaka på 2010 och förstå var Wikileaks kom ifrån, vad de bidrog med, vad de lyckades förändra och hur de försökte stoppas.
***
Som alla andra bloggar av någorlunda självrespekt så hade jag förstås storslagna planer på en adventskalender. Men då diverse datahaverier satte stopp för mitt bloggande så la jag den planen på hyllan och får spara den till nästa år. I december fyller bloggen år och nästa år är det femårsjubileum, då kan en adventskalender komma väl till pass.
***
På tal om David Fredriksson så fick jag höra en rolig historia häromdagen. Under hemmamatchen mot Oskarshamn klev han som bekant av efter första perioden. När han hade bytt om tog han plats utmed sargen bakom ena målet för att följa matchen. När Fredrik Hansson rök ihop med aktuella Stefan Gråhns i slutet av tredje perioden så var Fredriksson nästan lika delaktig i bråket. När domaren väl hade delat ut 2+2 till både Hansson och Gråhns så stod Oskarshamnspelaren kvar och munhöggs med Fredriksson på andra sidan plexiglaset.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Sen finns det andra spelare med Dalen som moderklubb som är raka motsatsen, tex Björn Melin...

2010-12-06 @ 14:46:36
Postat av: 1923

...och Stefan Liv. Nu räknade jag inte med att någon av mina läsare skulle sitta på tillräcklig kunskap eller göra tillräcklig research för att bräcka mitt resonemang. Men om vi nöjer oss med att fokusera på HC Dalen-spelare som har representerat TAIF så håller resonemanget fortfarande iaf... :)

2010-12-06 @ 15:12:39
Postat av: Hexen

Även om ett och annat svagbegåvat troll, tar sig hit, så är nog majoriteten av dina läsare ganska kunniga :)

2010-12-06 @ 21:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0