Dec. 9, 2010

I och med gårdagens förlust så känns det som att det här kan bli jobbigt nu. Jag kände inför den här veckan att 4-5 poäng var ett minimum och i och med förlusten igår så sprack den förhoppningen omgående. Nu är en seger mot Almtuna närapå nödvändig innan det väntar betydligt tuffare matcher mot diverse topplag utan supportrar. Vi går in i en oerhört tuff period och nu gäller det att fler än de där jävla finnarna gör lite mål. Kom igen nu Tingsryd!
***
Hjalmarsson lämnar Tingsryd för att fortsätta sin eriksgata i division 1 istället. Jag antar att det var den helt klart bästa lösningen på ett svårförstått problem. Hjalmarsson har inte visat någon som helst allsvensk kvalitet, medans han i divsion 1 har öst in poäng. Samtidigt är han inte den där lilla veka spelartypen som man får för sig ska vika ner sig när det börjar bli lite tuffare (läs, typ Brasar). Någonstans känns det som om Hjalmarsson är så pass bra i division 1 så borde han kunna vara bra även i allsvenskan. Men som saker och ting har utvecklat sig så är detta helt klart bästa lösningen för TAIF, för Erik och för Olofström. En win-win-win-situation alltså. 
***
Paypal, Visa och Mastercard har alla stoppat sina användare från att föra över pengar till Wikileaks. Detta har skett efter påtryckningar från högre makt om att Wikileaks är en brottslig organisation och att det på så vis vore brottsligt att störa dem. Det är synd att detta sammanfaller med Idol-finaler och julklappshets, annars kanske vi hade haft tid att verkligen bry oss om vad som håller på att ske inför öppen ridå rakt framför oss.
***
Dessutom lämnar Mikael Svensk, svårt att veta vad man ska säga om det då man aldrig riktigt fått grepp på vad det var för fel på honom. Jag är dock inte sämre än att jag önskar honom lycka till i framtiden och ett förhoppningsvis snart tillfrisknande.

Kommentarer
Postat av: kalle

Att skjuta budbäraren har aldrig gett särskilt stor effekt. Kan ni så avsluta konton och kort hos ovanstående företag (Paypal, Visa och Mastercard), gärna med en motivering att det är pga dessa inkräkningar de uppenbarligen hukar sig för. Det ska kännas på enda stället de har känsel kvar, i plånboken! jag tror inte de vet vad de leker med, att tro att de kan utrota detta på detta sätt är otroligt gammeldags och visar att de inte har en aning om vad nätet betyder för en hel generation och mer därtill.

2010-12-09 @ 16:21:23
Postat av: Kirre

Till Kalle och alla som uppenbarligen stöder den typ av "folkets gerilla" som Wikileaks uppenbarligen uppfattas som:Brottslighet är inget positivt ! (Det är iofs inte korrupta politiker heller. ) Visa, Mastercard mf förlorar miljarders miljarder på "hacking" och det är kunderna som drabbas, den lilla människan. Därför agerar de helt rätt. Internet är vår tids uppfinning av hjulet och allt det där, men att helgonförklara www-världen är naivt och dumt. Internet är det mest laglösa på vår jord. Allt sparas i oändlighet, all typ av information, betydlig som obetydlig och är du tillräckligt skicklig kommer du åt den. Integritet och personligt ägande av ens privata och personliga är ngt som gått alla (korkade) stackars användare av bl.a Facebook förbi. Familjefoton och personliga tankar finns där ute i syber-världen. Okontrollerbar i all oändlighet.För att spåna vidare, vi kan inte ens gå till val genom att rösta elektroniskt. Då förstår ni kanske vidsyn av www:s otillförlitlighet. Man kan inte skicka säkra mail, lagra länders hemliga dokument, skydda folks pengar etc etc.Jag älskar verkligen webben MEN Wikileaks påvisar för mig myntets baksida och något som jag förknippar med onda krafter snarare än några slags hjältar al'a webbens Greenpeace.Ursäkta kära Taifbröder men jag kan inte låta bli att yttra att det är väldigt "vänster" att med hull och hå svälja denna typ av aktioner som bra per automatik, som någon slags nutida Ådalen eller -68-rörelse.Tack för mig.

2010-12-09 @ 18:38:41
Postat av: 1923

Men frågan är väl vad det brottsliga i denna historien ligger. Det är ju inte wikileaks som har hackat diverse sidor fram och tillbaka de senaste dagarna. Vad wikileaks är att de har avslöjat en lång rad ogentligheter som världens ledare år efter år står för. För att stoppa Wikileaks verkar det då som om dessa ledare har pressat diverse företag och banker att strypa tillgångar för Wikileaks som därmed alltså straffas för något väldigt oklart. Man kan väl inte anklaga wikileaks för att ligga bakom de attacker mot diverse hemsidor.Förväxla inte wikileaks med de grupper av hackers som de senaste dagarna har hackat VISA, Mastercard osv.Jag är för wikileaks men mot Piratpartiet. Bara för att man är för vissa företeelser inom e-världen så betyder inte det att man per automatik sväljer allt med hull och hår.

2010-12-09 @ 19:12:25
Postat av: Limma

Förstår inte varför han Assange skulle stå över lagen bara för att han blivit en kändis och folkhjälte. Är han misstänkt för ett brott skall det väl utredas oavsett vilken rang han har i popularitetstegen. Varför dessa nätaktivister vill att han skall vara undantaget från vanliga människors lagar och regler har jag svårt att förstå.Någon som vill förklara? Eller är det konspirationteorier som driver allt?Känns dessutom som cirkusen mer skadar än hjälper wikileaks framtid.

2010-12-09 @ 19:17:26
Postat av: Kirre

...och det är du säker på ;-)

2010-12-09 @ 19:27:28
Postat av: 1923

Det är förstås viktigt att skilja på Wikileaks och på Julian Assange. Assange är anklagad för våldtäkt i Sverige och är han skyldig till det så ska han givetvis dömas. Men det gör ju inte wikileaks varken mer eller mindre rätt. Ungefär som när Johan af Donner blev dömd till bedrägeri och trolöshet mot huvudman så blev ju inte Röda Korsets arbete mindre värt.Så, de nätaktivister som angriper svenska åklagarmyndigheter för att stödja wikileaks är givetvis väldigt fel ut.Men attackerna mot Paypal, VISA osv handlade ju om deras sätt att agera gentemot Wikileaks, och hade inget med Assange´s ev våldtäkt att göra.Det är alltså två parallella händelseförlopp som många gånger är väldigt svåra att skilja från varandra.

2010-12-09 @ 19:30:43
Postat av: Anonym

Av en slump sprang jag på lite kul lösning i nyss begrundade ämne.http://www.dagensps.se/artiklar/kronikor/christer-berg/2010/12/09/90885635/index.xmlTaifare ! Lite smartare, lite skarpare, lite djupare och med en starkt rotad lojalitet till di gröne :-)

2010-12-09 @ 22:05:32
Postat av: bulten

Intressant diskussion, jag tog tillfället i akt igår och avslutade mitt gamla dammiga konto hos paypal och motiverade med just denna informationsfrihet.Huruvida Julian Assange är skyldig till våldtäkt eller ej har väl ändå mycket lite med wikileaks att göra och känns som en skicklig undanmanöver för att sätta fokus på denna organisationens brister. För utan att försvara brottet på något sätt, inte fan hade Svenska åklagarmyndigheten jagat en random snubbe runt halva jorden för att han ska infinna sig till rättegång för ett brott av denna förhållandevis blygsamma digniteten. Fel av honom om det nu är så, men bara för det ska vi inte blunda för det viktiga som wikileaks grävande arbete släpper fram i ljuset, som ju förstås alltid har pågått bakom mer eller mindre helt stängda dörrar.Om några år kommer vi antagligen se tillbaka på denna höst som historisk för världens nästa steg mot verklig demokrati där makthavare och andra tänker efter innan de uttalar sig om saker nu är så känsliga, bara för att de tar för givet att de är oantastliga. Vet man inte hur offentlig man i sådana här sammanhang och på nätet i allmänhet ska man inte röra sig där

2010-12-10 @ 07:53:49
Postat av: bulten

tillägg: förbannat bra och välskriven artikel det länkas till ovan, sätter pränt på kärnan i denna debatt, rädslan en hel del har för att mista sina privilegier de tagit för givet för all framtid

2010-12-10 @ 07:59:13
Postat av: Haskan

Svensk har tyvärr en reumatisk sjukdom som han kommer få leva med resten av livet.

2010-12-12 @ 03:54:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0