Självdö, Sveridemokrater och Lakejer


Det är en grönvit garderob jag har, det kan inte förnekas.

  • Jag antar att ni har sett det här, och nu även det här. Vad har egentligen hänt med Mange Mes och de andra grabbarna i Moore Support?
  • Gårdagens Debatt handlade om det bemötande som Sverigedemokraterna får av media och övriga partier. Vissa partier (V) vill inte ta debatten med ett främlingsfientligt parti, Reinfeldt vill inte helt utesluta ett samarbete med dem och Aftonbladet vill inte publicera deras annonser. Det är nog dags att inse att SD är lite för sofistikerade och lite för stora för att tiga ihjäl. De kan sin retorik och de använder den skickligt så länge de inte sätts på prov. Så länge de inte utmanas av andra partier, utan tillåts fortsätta att fokusera enbart på sin kärnfråga, invandringen, så kommer de heller inte genomskådas. Inför EU-valet i våras hade Agenda en partiledar-debatt med företrädare för Feministiskt Initiativ, Sverigedemokraterna och Piratpartiet. Maken till komiskt debatt har jag sällan sett, inget av enfråge-partierna hade egentligen en aning om vad de snackade om när frågorna lämnade deras egna kärnområden. Nu är det dags att etablerade partier och media låter Sverigedemokraterna leka på samma villkor som övriga partier, så kommer förhoppningsvis svenska folket genomskåda deras platta retorik och ologiska resonemang.
  • I Blekinge vill de likna kvällens match mellan Karlskrona och Olofström vid kalla kriget. Liknelsen är på sätt och vis mer sann än vad själva nog förstår. Kalla kriget förblev under alla år just ett kallt krig. De gånger som öst och väst väl drabbade samman så var det genom ombud, så kallade lakejer, som fick understöd av antingen Ryssland eller USA i kampen mot den motsatta ideologin. Det skedde i Korea, Afghanistan och Vietnam för att ta några exempel. Att Karlskrona numera springer Örebro´s ärenden är vida känt, men att Olofström skulle hamnat i samma sits har jag faktiskt svårt att tänka mig.
  • Förresten, Belinda Olsson fortsätter vara en väldigt dålig programledare för Debatt.
  • Martin Magnusson har börjat blogga på BLT igen och rör upp en hel del känslor. Jag ska vara ärlig och säga att jag har svårt att se vad hans blogg egentligen gör på BLT. Jag har tidigare kritiserat Karlskrona-bloggar för att deras främsta drivkraft verkar vara att provocera. Med det i åtanke så vore det inte mer än rätt om jag riktar en liten känga åt Magnussons håll också.  Titt som tätt ger hans skriverier intryck av att ha samma drickraft. Hur som helst, idag hittade jag något i hans blogg som jag tyckte var lite småroligt. Gustav Ellebo, back i Mörrums, svarade på frågor rörande kvällens gränsderby, hans svar skänker säkert lite glädje till alla som har ett ont öga till Örebro.
    Känslan inför morgondagens derby?
    - Det ska bli väldigt roligt. Mycket folk, det är man inte så van vid. Och så blir det första hemmamatchen för mig i serien.
    Det väntas extremt mycket folk, känslan att spela inför stor publik?
    -Det kommer bli jävligt roligt. Jag kommer från Örebro. Där hade vi 3-400 personer på våra hemmamatcher.
  • Vad som har hänt i Oskarshamn påminner lite om vad som hände i Dackehallen för 12-13 år sedan, fast då var det tvärtom. Folk på läktarna tyckte att dåvarande supporterklubben Club Tigers hade trappat av alltför mycket och blivit för mesig, och istället startades Gröna Brigaden. Jag minns hur snopen jag var när jag kom iklädd min Club T-tröja till premiären det året och på läktaren fick höra att det var nya tider, att det nu var Gröna Brigaden som gällde. Såna nyheter spred sig inte riktigt lika fort innan internet var uppfunnet. Under den säsongen samexisterade två supporterklubbar, med aningen skiftande inriktning, innan Club T närapå självdog.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0