Division 1F, del 2

Kristianstad
Ingen kan väl påstå att Kristianstad väcker alltför mycket känslor. Jag vill minnas att premiären, eller möjligtvis bortapremiären, vårt första år i Div1 gick i Kristianstad. Jag har även för mig att Victor Rydh gjorde mål och kastade sig upp i plexiglaset framför bortasektionen. Kristianstad har alltid varit förhållandevis profillöst. I år har de dock Johannes Jönsson vilket kanske gör det hela i alla fall lite roligare. Det är mycket med Kristianstad som jag tycker känns blekt. Jag kan inte ens minnas hur deras hall ser ut, parkeringen utanför minns jag dock. Italienskan pluggade för övrigt två år nere i Kristianstad, men jag var tyvärr aldrig och hälsade på.

Pantern
Pantern, mitt första favoritlag. Jag tror det var säsongen 93/94 som jag första gången besökte Dackehallen. Min mor var där med sin lågstadieklass för att se på ishockey. Alla knattarna höll på Tingsryd och eftersom jag var ett år äldre så kunde jag givetvis inte hålla på samma lag. Så jag höll helt enkelt på Pantern i en match som slutade 6-6 (eller 5-5 kanske). Säsongen efter skaffade vi dock årskort på sittplats och efter det var det inte längre något snack om var sympatierna låg. Jag har dock vissa sympatier för malmö-laget. De kämpar på utan några som helst resurser och presterar bra resultat, år efter år.

Olofström
Olofström är väl inte en förening som har gjort många glada genom åren. Ett tag försökte folk skapa derbystämning i mötena mellan oss och Olofström. Men ska sanningen fram så finns det inte mycket känslor i den relationen. Olofström är en trevlig bortamatch som man åker till en onsdagkväll i oktober för att ta med sig tre poäng hem. Inget ont om olofström dock, de är säkert en jättetrevlig förening som jobbar på bra. Men att jag skulle börja tycka illa om dem och med spänning se fram emot mötena med dem kommer nog aldrig ske. För ett par år sedan hade Olofström Patrik Nyhman som rörde runt lite i grytan, och senare var det Andreas Svensson som försökte skapa sig ett namn. Men i år är det en för väldigt profil-lös trupp de ställer upp med.

Kommentarer
Postat av: Limma

Kristianstad har numera utan tvekan seriens bästa ishall (efter Templet) + att de alltid spelar helt huvudlöst och skänker TAIF mål på mål så det brukar vara trevligt. Nya GB-traditionen med att köra KIK resan med omvänt resväg över hela Blekinge har väl inte varit annat än succe de också, så den trippen får du följa med på iår

2009-09-17 @ 11:23:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0