I got mail...


...ända från Kanada. Jag gillar att få personlig post, så det var en trevlig överraskning som låg innanför dörren när jag kom hem.

  • En mindre trevlig överraskning var den förkylning som väckte mig i morse. Det hostas och det snörvlas så det står härliga till. Med andra ord så får jag ställa in mitt deltagande på kvällens innebandyträning. Det är första träningen jag missar den här säsongen, ganska bra jobbat trots allt.
  • Jag kan inte så värst jättemycket om ishockey egentligen. Jag kan se när det ena laget är betydligt bättre än det andra, och jag kan ofta se vilka spelare som höjer sig över mängden. Vad som görs bra på isen, och vad som behöver förbättras kan dock vara lite enklare att missa. Dock såg jag igår att Nybro satte en oerhört hög press i Tingsryds zon. Det skapade vissa problem för de grönvita och kanske är ett tips för övriga lag i serien om ni vill ta poäng av oss.
  • Jag kunde inte låta bli att titta på Milan - Roma igår kväll. Italiensk fotboll har för mig, som för de flesta andra, förlorat mycket av sin stjärnglans. Men det finns fortfarande vissa lag och vissa spelare som attraherar mig. Milano-derbyn, Roma, Fiorentina och Francesco Totti kan fortfarande få mig att välja italiensk fotboll. Igår lyckades tyvärr inte Roma hålla sin ledning på San Siro, men det var ändå en klart sevärd match.
  • Precis som jag ibland har svårt att analysera hockeymatcher så kan det vara svårt att se vilka spelare som verkligen har det lilla extra. Det finns extremfall, åt båda hållen, som är ganska enkla att analysera. Matt Davidsson och Esa Puumalainen är spelare vars kvalitet ganska omgående har visat sig. Defensiva backar däremot brukar dock växa i mina ögon desto längre säsongen lider. Igår fick jag så en känsla av att  Juha Gustavsson är en riktigt, riktigt bra hockeyback.
  • Det var en bok i paketet förresten. En Lonelyplanet som jag använde i våras på vägen österut och som jag sedan lånade ut en till kanadensare som tog samma väg tillbaka efter vår gemensamma tid i Syd-Korea.
  • Det finns olika vägar att utvecklas som junior. Man kan lämna för en elitserieförening redan i tidig ålder, man kan slå sig in i det grönvita A-laget innan man lämnar för allsvenskan, eller så kan man kämpa på i Tingsryd och spela för Tingsryd i J20 Super-elit. Hur som helst så blev idag André Petter, Oliver Ekman-Larsson och Simon Dahl av Pär Mårts uttagna till landskamper för det svenska juniorlandslaget. Även om jag tolkar det som att Dahl är uttagen i något av ett B-J-landslag så är det imponerande.
  • När det nu inte blir någon träning ikväll så roar jag mig med stekt falukorv och Malmö FF - IFK Göteborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0