Att växa upp...

  • På vägen hem från hockeyn igår så låg det en TAIF-mössa och slokade i bilen. Mössan matchade min förkylning perfekt och har suttit på huvudet sedan dess.
  • Trollungarna har nu lämnat stan. Slutet gott, allting gott. Det återstår att se när man träffar dem nästa gång och hur situationen ser ut då. Det var i alla fall väldigt skönt att för en kväll sitta ner, resa ett år tillbaka i tiden och låtsas att allt var som förr. Ibland får man faktiskt göra så.
  • Ikväll är det Rögle - TAIF J18, nedsläpp 19.30. Matchen går att följa på Swehockey.
  • Jag registrerade mig på Black Bugs forum häromdagen för att kunna följa den debatte som de för där. Nu visar det sig att det är en ordentlig storm i det vattenglas som kallas KHK. Här och här kan ni följa delar av debatten. Tydligen är det så att det råder delade meningar om Karlskrona-publiken ska stanna kvar vid sin mysiga Lakers-stämning eller om de ska få utvecklas. Nu har de bildats såväl en ultraz-grupp som en kategori C-liga (?) och det har till och med skrikts könsord från ståplats. Det är jobbigt att växa upp och behöva söka efter den identitet som känns rätt, hormonerna är i gungning och de tidigare så lill-gamla KHK-fansen vet inte längre vilken fot de ska stå på längre.
  • Det finns ett islamiskt banksystem, där ränta inte är tillåtet. Tänk att det finns folk som inte tror att det existerar...

Kommentarer
Postat av: Sune

"...ta sig runt förbudet mot ränta genom att låta banken köpa ett föremål av kunden till ett fastslaget pris. Kunden köper sedan tillbaka föremålet från banken för ett högre pris än hon sålde det för. Köppris, återköpspris och tidsperiod bestäms i förväg vilket gör affären till (hila), en enligt sharia riktig och sann affär vilken går i god för att lånet är utan ränta. Detta sker trots att affären i verkligheten inte alls behöver vara riktig eller utan ränta. Banken ger kunden en summa pengar som sedan betalas tillbaka med en påbyggnad som bestämts innan lånet tagits. Här handlar det alltså om att kalla räntan för något annat."

2009-10-22 @ 18:48:50
Postat av: Sune

Jag vet inte jag men kan man anse detta vara något annat än ränta som är dold för att få vara tillåten?

2009-10-22 @ 18:51:41
Postat av: 1923

Om jag tolkar det stycket rätt så hänvisar väl det till Murabaha-metoden. Mudaraba-däremot låter väl kanske lite bättre.Hur som helst så grundade sig det hela i att det diskuterades på vägen ner till Tingsryd igår, och det förekom tveksamheter till om det fanns ett muslimskt bankväsen som inte tar ut ränta.

2009-10-22 @ 19:11:44
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: Sune

Jag tolkar det hela som att länderna väldigt gärna vill ta ut vanlig ränta men inte kan pga tradition och Islam. Därför löser de det på ett sätt så de får ut ränta eller pant eller vad man ska kalla det utan att Guden och hans mäktiga män pekar med sitt finger och förbjuder det. Det är alltså helt en fråga om definition och praktiskt sett är det ju ingen skillnad, men får det majoriteten av muslimer att sova bättre på natten så är det väl gott nog antar jag...

2009-10-22 @ 19:19:13
Postat av: Joffemannen

Apropå islamskt bankväsen stryks al-Barakaat från EUs terrorlista


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0