När vi var på hovet...

Kvällens elitseriesändning var Djurgården - Frölunda från Johanneshov isstadion. Djurgården har ett ungt och frejdigt lag som är roliga att titta på. Färre finnar och tjecker, och mer juniorer som satsar fullt ut i varje byte. Den här bloggen är ju dock ingen hockeyblogg som kommer analysera kvällens match, som Djurgården för övrigt vann med 3-1. Det här är en TAIF-blogg och då vore det ju lustigt om jag inte kunde hitta en grönvit vinkel på det hela.

Våren 2001 spelade vi SuperAllsvenskan och då stod bland annat Hammarby för motståndet. Hemmamatchen mot dem är en historia i sig som är värd att berätta en annan gång, men nu tänkte jag fokusera på bortamatchen. Det var lördagsmatch med allt vad det innebär. Bussen rullade norrut tidigt på lördagsmorgonen, och många hade av resenärerna led fortfarande av fredagskvällens äventyr. På den tiden hade Gröna Brigaden sina starkaste fästen norr om Tingsryd, och det var Växjös uteliv som hade satt sina spår på bussresenärerna. Dock var detta hinder som snabbt överkoms och lördagsstämningen var hög i bussen. Jag vill minnas att en av resenärerna drabbades av en hjärnskakning efter alltför mycket hoppande i mittgången.

Uppe i Stockholm möttes vi upp av fler lokala Grönvita och laddning på Hammarby-puben Röde Kvarn stod på schemat. Promillehalten och feststämningen ökade allt mer desto närmare matchstart vi kom. Det visade sig att det fanns Hammarbyare som inte uppskattade vårt besök på deras pub, så efter vissa meningsskiljaktigheter och vevande kunde vi lämna puben och ta oss till Hovet. Där möts vi av ett svartklätt TAIF som gör en bra match men förlorar i förlängning. Det stora bekymret efter matchen var att lokalisera alla berusade smålänningar som hade virrat bort sig i mörkret i den stora staden. Till slut återfanns alla resenärer och vi kunde åka hemåt igen. En väldigt minnesvärd resa med Gröna Brigaden under den förra storhetstiden.


Kommentarer
Postat av: 1an

berätta om hemmamatchen mot Hammarby. Jag kommer bara ihåg Hurtigs slagskott som lyfte taket! Är det den matchen? Berätta om den isf!

2009-11-17 @ 23:57:32
Postat av: janne

minns att en bajare slängde klubben i slutminuten och därmed förhindrade pilut från att avgöra. sen vann de i förlängning istället.

2009-11-18 @ 09:29:04
Postat av: Mangs

Nja, jag tror snarare att 1923 syftar på den välbehövliga hjälp taif fick i form av en ofrivillig paus mot slutet när trycket var som störst mot taif-målet... Lördagsmatch i mars... Öla B är nästa ledtråd.

2009-11-18 @ 12:27:20
Postat av: 1923

Nu pratar ni om olika matcher. I bortamatchen, som jag länkade till, kastade målvakten klubban, i hemmamatchen var det andra saker som kastades...

2009-11-18 @ 14:05:05
Postat av: janne

hemmamatchen är bland de grymmaste taif-minnena jag har. hammarby gör mål OCH får en spelare utvisad i samma sekvens. hallen var i uppror. men hurtig återställde ordningen, som sagt... ;) grym match!

2009-11-18 @ 17:01:30
Postat av: MrTaif

Kolla in J18s egna hockeyblogg! Ruskigt rolig läsning faktiskt. Roligt namn också; Torstenspagar.blogg.se

2009-11-18 @ 18:57:05
Postat av: Tiaz

Ja hemmamatchen måste ha varit en grym tillställning. jag minns absolut inte ett skit från den

2009-11-19 @ 19:46:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0