En lugn lördag

  • Kvällen blev som den blev igår. Det blev väl inte riktigt så stillsamt som det var tänkt, men ändå väldigt trevligt. Dock var jag som sagt lite trött idag, så dagens planer att skruva på vinterdäcken ställde jag in. Ikväll var jag återigen bjuden på fest, men jag tror inte jag hade kunnat göra mig själv rättvisa där så istället blir det elitseriehockey och lite god mat. Det räcker så.
  • Det är mycket snack om att vi i match efter match är starka och avgör i sista perioden. Tvärtom är det med första perioden som ofta är ganska dålig. Jag summerade periodresultaten så här långt i serien, och siffrorna är ganska tydliga . Målskillnaden i våra inledande perioder är 1-2, 1-0, 1-1, 1-2, 2-1, 1-1, 3-0, 1-0, 1-1, 0-0, 0-1, 2-0, 1-1, 0-1, 1-2, 0-1, totalt 16 - 14. I avslutande perioderna ser siffrorna lite bättre ut, 1-0, 3-0, 2-0, 2-0, 1-0, 3-1, 2-0, 1-3, 0-1, 1-0, 4-0, 2-0, 2-0, 6-0, 3-0, 5-0, totalt 38 - 5. Väldigt anmärkningsvärda siffror.
  • Gårdagens publiksiffra var verkligen inget vidare. Fredagsmatch och Gislaved var dock en kombination som redan i förväg antydde att det inte skulle komma några enorma skaror till Dackehallen.
  • Nu börjar vintersporterna dra igång på allvar och idag visade SVT slalom för damer från Finland. Om ni har följt den här bloggen länge så minns ni kanske att jag är väldigt förtjust i Anja Pärson. Hon hade ett bra läge inför andra åket idag, men när hon valde att åka en bit baklänges så tappade hon ett par sekunder och slutade långt ner i resultatlistan. Kul att se att hon fortfarande har det i sig i alla fall.
  • Det finns vissa spelare som det är viktigt att få igång för att det här laget ska lyckas. CJ och Olof Svensson var två av gårdagens målskyttar, och så får de gärna fortsätta. Vi stod på läktaren igår och undrade om det inte kanske kunde vara läge att låta Lundström spela mellan Jonsson och Svensson när han är tillbaka. Jonsson är en grym målskytt, men han är oerhört beroende av en bra framspelare. Det känns i nuläget som att både Jonsson och Svensson behöver lite draghjälp, och att Rollin-Carlsson inte riktigt klarar av det ännu. Likaså tror jag att VRC i sin tur hade mått bra av att få spela med lite mer rutinerade kedjekamrater som han kan luta sig emot.
  • Canal+ visar ikväll Färjestad - Timrå. Jag kan inte låta bli att tycka det är lite anmärkningsvärt att Fredrik Ljudén numera spelar i Färjestad. Ljudén gjorde inget större intryck på mig när han var i TAIF, men det gjorde han definitivt på 9-åringen. Ljudén och 9-åringens pappa jobbade ihop, så en födelsedag för två år sedan fick grabben en grönvit matchtröja signerad av hela laget. Tröjan blev enormt uppskattad och var nog en stor bidragande orsak till att 9-åringen verkligen blev TAIFare. Tack ska du ha Fredrik!
  • TAIF - Rögle J20 1-3. Imorgon kl 12.30 kommer Malmö på besök.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0