그럼...

  • Jaha, så var man hemma i Sverige och Kronoberg igen. Igår landade jag i Växjö runt midnattstid. Innan dagen var över så hann jag med att dricka kaffe i 92-åringens trädgård, hämta småkidsen på dagis, köra bil fram och tillbaka, äta middag med familjen på familjehemmet innan jag stupade i sängen strax innan kl 22. Idag blir det bland annat en efterlängtad kebab-pizza på Excelle i Växjö. För folk som inte har varit utomlands en längre tid så är det svårt att förklara hur sjuk eftterlängtade de små sakerna är. När jag i morse åt frukost framför Godmorgon Sverige kunde jag inte låta bli att le. Sverige är mitt hem, trots allt.
  • Värnamo-Öster ikväll, man kanske skulle åka dit... Vi får se vad Lidhultarn säger om det. 
  • Häromdagen på en buss i Korea satt jag jämte en flicka som spelade alltför hög musik i sin I-Pod. Låtarna jag hörde från hennes lurar gav mig dåliga vibbar. Först kom Fight for your right, en låt som direkt tar mig tillbaka till Stångebro Ishall och en premiär mot LHC för 9-10 år sedan. Linköping vann med ett par puckar och vid varje mål dundrade denna låten ut genom högtalarna. Nästa låt hon spelade var en låt som numera spelas i varenda ishall, inklusive Dackehallen. Men jag minns med obehag första gången jag hörde den. Det var i Jössarinken och för första gången i modern tid så förlorade vi mot Mörrum. Efter varje mål som de flugsvampsprickiga gjorde så spelades låten. En jobbig kväll och ett jobbigt minne.  Jag har försökt youtuba fram den men eftersom jag inte vet titeln så blev det svårt.
  • Imorgon ska jag på 25-årsfest i Skåne och på lördag ser jag fram emot att äntligen få träffa den Vackra Damen från Flen igen. Det var trots allt ett bra tag sedan senast.
  • Att lämna Korea var något jag gjorde med mixade känslor. Jag hann trots allt bygga upp ett hem, skaffa vänner som kom mig väldigt nära och skapa mig en vardag i det underbara landet Korea. Det där var ett liv, ett hem, en vardag och uppskattade vänner som jag aldrig igen kommer kunna uppleva på samma vis. Det kommer kännas lite tomt helt klart.

Kommentarer
Postat av: Daniel

Det går inte så bra för Öster, du kanske ska börja heja på AIK istället :)



btw, välkommen hem till Sverige!

2009-06-26 @ 00:54:56
URL: http://lissel.sportsblogg.se
Postat av: 1923

AIK? Kommer inte de från Stockholm?

2009-06-26 @ 09:03:36
Postat av: Daniel

Ja AIK kommer ifrån Stockholm

2009-06-26 @ 10:26:29
URL: http://lissel.sportsblogg.se
Postat av: Sune

Och varför skulle en infödd smålänning som 1923 börja hålla på ett lag 45 mil norrut som han inte har någon som helst koppling till?

2009-06-26 @ 15:32:10
Postat av: 1923

Touché...

2009-06-27 @ 22:41:16
Postat av: ajje

Den där satans låten i mörrum kan det inte vara That's the way om den heter det med Kc and the sunshine band. (Den nämns i Austin Powers Golmember bara därför att det fastnat.) Har i mitt minne att de spelade den som mållåt, men det var ju inte så ofta man fick höra den när vi var där och spelade...

Postat av: 1923

Nej, det var inte den. Jag söker en instrumental låt med tutor och horn och massa annat trams.

2009-07-05 @ 14:22:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0