Lilla Allsvenskan... ?

Det var mycket snack inför säsongen om vilken kanon-serie vi hade hamnat i. Det skulle vara många hårda matcher mellan flera lag som satsade uppåt var det tänkt. Hur har det blivit då?

Jag tycker att serien har blivit lite av en besvikelse där inte många lag har levt upp till förväntningarna. TAIF har givetvis gjort det väldigt bra, bättre än vad någon kunde förväntat sig. Inför serien så var det en kamp om att lägga över så mycket favorit-tryck som möjligt på TAIF, men jag tror ingen verkligen trodde att vi skulle vara så bra som vi har varit i år.

Karlskrona och Nybro var tänkta som närmsta utmanare till TAIF. Båda lagen måste anses ha varit besvikelser så här långt. Vi pumpades med information i somras om att Karlskrona hade värvat Div 1´s bästa back och om de poängkungar de plockat in. Våra nyförvärv var inte vatten värda, hur vi kunde föredra Pappas pojke framför den där ofantligt lovande Findus var för dem en gåta. Så småningom plockades även en "typisk playmaker, med extremt offensiva kvaliteter" in i laget. Dessutom var det den vanliga ramsan om en fin ishall och överlägsna resurser, och Karlskrona skulle köra om oss, vrom vrom och allt det där. Karlskrona verkar nu ta sig till allettan trots allt, men ingen kan påstå att de motsvarar de förväntningar som deras egna fans skapade i somras.

Nybro har spelmässigt imponerat på mig, de är de lag som har spelat helt klart bäst i matcherna i TAIF. Men de har inte lyckats ta några poäng mot oss, och inte heller mot övriga topplag knappt. Nybro spelade i fiol i allsvenskan och har behållit stora delar av laget, men verkar likväl missa Allettan även de.

Mörrum var ett annat lag som kom upp och skulle höja hockeytempen. Mörrum har varit helt enkelt för dåliga i år, vilket de bland annat med all pinsam tydlighet bevisar ikväll. Mörrum har i enstaka matcher gjort bra insatser, men överlag har de inte räckt till.

Som jag tidigare har skrivit så tycker jag Olofström har gjort det bra i år. Med relativt många spelarförluster, dåligt publikstöd och knappa resurser så ligger de ändå på en imponerande andraplats i årets serie. Men frågan är om det inte är lite tack vare det minst sagt halvdåliga motståndet. Övriga topplag har svikit och lämnat gatan öppen för Olofström. Panterns insats är att jämföra med Olofströms, de har gjort det bra med tanke på sina resurser. Förresten så är Kungälv och Kristianstad också besvikelser i år. Halmstad och Gislaved har jag inga direkta åsikter om.

Hur som helst så får jag för mig att division 1F inte har levt upp till de högt ställda förväntningar som fanns inför säsongen. Har jag fel?


Kommentarer
Postat av: janne

helt rätt. jag tror inte TAIF är så överlägsna av en slump. de andra är för dåliga helt enkelt.



"Nybro spelade i fiol i allsvenskan" Hur spelar man i fiol? skumma dräkter:)

2009-12-05 @ 16:04:43
Postat av: Tiaz

Svårt att säga. Framförallt med våra ögon sett. För mig har serien varit totalt död sen typ 5e omgången eller nåt. Svårt att få en rättvis bild då. Helt klart är ju iaf att det finns en oerhört stor mängd namnkunniga spelare i den här serien i jämfört med de andra. Men frågan är vad det egentligen säger? Lagen har oxå (med undantag för några i E) en betydligt mycket seriösare framtoning med allt vad träning, organistion m.m handlar om än de "vanliga" div 1 serierna där mycket verkar skötas som typ div 3-4 fotboll.



Men som sagt var, sämre eller bättre än väntat...skitsvårt.



Anledningen till svaret var egentligen annars bara att jag inte alls håller med dig om KIK i år. De har tom själva sagt att de gör en nysatsning, inte alls så namnkunnigt lag som i fjol, mycket egna killar och de hoppas väl vara med och fightas i toppen igenom om nåt år. Att de faktiskt har chansen att nå allettan än är mer än godkänt för mig. Årets positiva intryck är väl annars OIK som du skriver och helt klart Halmstad såhär långt

2009-12-06 @ 10:41:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0