Växjö - TAIF

Jag tog mig som bekant upp till Växjö Ishall ikväll för att kolla J18 spela träningsmatch mot Växjö. Jag tillhör den generationen som har växt upp med Larry Pilut som gud. Därför rycker det givetvis till lite i kroppen när jag ser att den unge Lawrence Pilut skulle debutera för J18 ikväll. Eftersom jag inte hade någon laguppställning så tänkte jag att om där finns en kort nummer 27, så är det nog unge herr Pilut. Och jag fick vad jag sökte...


Så småningom dök det upp en laguppställning...


...som bekräftade mina aningar.


Förutom underteckad så dök det upp lite fler kändisar på läktarplats. Tisell var där och spanade och jag tyckte mig även se morfar Kenneth Ekman.


Och även Växjö Inferno hade uppenbarligen fått lov att gå på ishockey en kväll som ikväll.

Matchen då? Jo det var ungefär som man kan tänka sig att en träningsmatch mellan två J18-lag i Augusti ska vara. Det var väldigt hafsigt spel och en hel del felpass. Första perioden är hyfsat händelserik och slutar 2-2 efter att de grönvita har tagit ledningen två gånger om. 1-0 kommer från Hannes Johansson och 2-1 gör Adam Wikingsson (om jag inte kommer ihåg helt fel dvs). Andra perioden slutar mållös och nu måste jag erkänna att jag körde hem. Mitt val av sommarkläder plus det faktum att matchen startade en halvtimme efter utsatt tid var bidragande orsaker till att jag gav upp.

Det känns inte helt rättvist att komma med lite spelarkritk med tanke på hur dålig koll jag hade på grabbarna sedan tidigare. Men kaptenen, #5 Kevin Carlsson, imponerade på mig. En liten och snabb forward som visade en hel del prov på spelsinne och intelligens. Påminde faktiskt på sätt och vis om en liten amerikan jag kände en gång i tiden. Lillebror Kevin Ekman-Larsson imponerade också. Nu ska det erkännas att det kan det vara så att jag höll lite extra koll på honom på grund av hans efternamn. Men unge Ekman-Larsson påminde om sin storebror tycker jag. Han visade prov på intelligent backspel och tog en hel del ansvar, även för sina lagkamrater då det behövdes.

Vad hände med unge herr Pilut kanske ni undrar nu. Jo han fick komma in på backplats(!) efter halva andra perioden och visade prov på både det ena och det andra. Dock ska det sägas att han är inte byggd för att bli någon Robin Jacobsson-back i alla fall som synes i vänster bildkant.


Lakers talangfulla holländare syntes dock inte av, det är oklart vart de höll hus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0