Frustration, rädsla och mindervärdeskomplex


Israel har gått i taket senaste dagarna. Anledningen är att Aftonbladet har publicerat en artikel som handlar om att palestinier misstänker israeliska militärer för att ta organ från döda palestinier, organ avsedda för transplantationer.

Artikeln väcker häftiga reaktioner i Israel och vice utrikesminister Danny Ayalon kräver att den svenska regeringen fördömer artikeln. "Artikeln stinker av rasism" menar Ayalon. Så är det ofta, om man riktar kritik mot Israel så blir ofta reaktionerna att man är rasist eller antisemit. Israel drar det ofta ett steg längre, som att kritik mot Israel automatiskt innebär kritik mot Judendomen. Så fort de blir kritiserade så är det alla taggarna utåt direkt. Svaret som kommer är ofta en överreaktion och de argument som har framförts glöms bort. Kritiserar man Israel så kan man räkna med att det blir ett ramaskri. Den sakliga kritiken mot Israel bemöts sällan utan istället anklagas kritikern. Israel är utomordentliga exempel på att skjuta budbäraren. Israel är rädda och lider av mindervärdeskomplex.

Detta är ett fenomen som inträffar även i andra delar av samhället. Även i sydöstra Blekinge.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skrivet ! Man far dock inte glomma att alla Palestinier ar inte goda varelser. Den framsta orsaken till att jag personligen har svart att sympatisera med Israelerna (eller judarna maste man ju kunna ta i sin mun) ar den makt de besitter i form av att kontrollera storre delen av USA (och varldens) ekonomi. Dvs finansiering av manga onda beslut for att fa ngt tillbaka i egen vinning och maktmissbruk av marknadskrafterna. Det ar otackt ! Organhandeln som sakert finns pa fler hall och sakert narmare oss an vi tror ar ocksa hemskt givetvis !



Ha det !

2009-08-24 @ 20:31:46
Postat av: qwerty

Är inte det här en TAIF-blogg? :P



Här har du nåt att suga på.



Islam är, tätt följt av Kinas expandering på alla plan, dagens, och den närmsta framtidens, största hot mot mänskligheten. Och nej, det har inget med politik att göra.



Nu brinner det till i kollektivet, kan tänkas :)

2009-08-24 @ 23:13:24
Postat av: 1923

Hmm, det här med att agitera för mina åsikter har aldrig varit min starka sida, men jag gör ett försök.



Anonym: Jag tycker som sagt inte man ska likställa Israeler med Judar, då är man ute på farligt vatten. Israel och dess sympatisörer föresrpråkar en politik som jag är väldigt främmande för, men för det har jag ingenting emot judar. Så jag kan sträcka mig till att den Israeliska lobbyn i USA skrämmer mig en aning.



qwerty: Det här är en blogg om mig och den värld jag ser med min grönvita ögon.



Islam och av Kinas expandering på alla plan, ser jag inte som ett hot mot mänskligheten. Kina har lika stor rätt som Europa att bli en stormakt. Det finns inget rimligt i att vi ska försöka stoppa dem. Islam ser jag verkligen inte som ett hot, religion är i grunden en bra företeelse. Däremot är den fundamentala islamens intåg i politik lite oroväckande, precis som kristna högern i USA eller de ortodoxa judarnas inflytande i Israel. Dock så ser jag den fundamentala islamens ökning de senaste åren som en reaktion på omvärlden, och då är problemet snarare anledningen till den reaktionen. Inte reaktionen i sig.

Med andra ord ser jag den rådande världsordningen som det största hotet mot mänskligheten. Vi i västvärlden måste inse, och anpassa oss till, att fler civilisationer vill komma upp i vår nivå. Västvärlden har länge dominerat världen och levt på dess samlade tillgångar, vi börjar närma oss den tidpunkt då det inte längre är hållbart. Vi ställs inför alltmer globala hot som kräver en ändrad inställning från oss i väst. Det krävs ödmjukhet och att vi är beredda att ta ansvar för mycket av det som vi har ställt till med. Om vi inte kan ändra den rådande världsordningen, och börja samarbeta, då tror jag mänskligheten är illa ute.

2009-08-25 @ 11:31:43
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: Kronis

Jag förstod faktiskt din allegori direkt (KHK) !

2009-08-25 @ 12:17:15
Postat av: qwerty

Jo, allegorin var väl rätt uppenbar.



Svaret var också rätt väntat. Välskrivet, om än i en mildare ton än jag trott. Men ibland är det ju så kul att trycka på knappar, eller hur?

2009-08-25 @ 13:02:37
Postat av: 1923

Jag kan inte låta bli att tycka det vore rätt intressant att höra argumenten för det motsatta. Varför är Islam och Kinas expansion hot mot mänskligheten?

2009-08-25 @ 14:19:40
URL: http://nittontjugotre.blogg.se/
Postat av: Joffemannen

Islam + Kina innefattar ju 2,3 - 3,1 miljarder människor. Undras om de räknas med i den enligt qwerty så hotade mänskligheten.

2009-08-26 @ 10:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0