Rättvist och viktigt

På förväg kändes det som en match vi skulle kunna vinna. Och även om första perioden inte imponerade nämnvärt så kändes det som att det till slut var en rättvis seger. I andra perioden lyckas vi skapa så pass många kontringar så det känns logiskt när Laudius till slut lyckas tråckla in en kvitteringen. Västerås imponerar inte och det känns som om vi har dem på kroken innan massa utvisningar och dåliga powerplay från vår sida får matchen ur rytm i sista perioden. I förlängningen står jag nästan och hoppas att vi ska ta ut målvakten för att få till ett avgörande innan den obligatoriska strafförlusten vore ett faktum. Men vi får en utvisning med oss, och på en fin passning kan publikfavoriten Owesson avgöra. Rättvist och viktigt.
***
Goebbel känns som en oerhört bra spelare, och en spelare som nog kunde bidragit med en hel del om vi haft tillgång till honom hela säsongen. Nu är han matchotränad men visar likväl upp en fart som få andra i laget har. Tholander likaså visar sig vara en tillgång och det ropas nu förstås om att vi ska behålla honom, men frågan är väl i så fall hur vi på ett snyggt sätt löser honom från hans kontrakt med Nittorp samtidigt som det inte innebär en ny ekonomisk post för oss. En ekvation som på förhand låter ganska svårlöst.
***
Eftersom tanken var att jag ändå skulle vinna på hälftenhälften-lotten idag så gick jag all in på pommes fritesen i kiosken. Väl hemma igen får jag ett sms från en lagkamrat som ifrågasätter att jag köpte pommes frites två gånger om under matchen. Det finns uppmärksamma ögon överallt.
***
Ikväll blev det två nya poäng och inför möten med fyra topplag har vi i alla fall fem poäng ner till Almtuna under strecket. Det var ingen övertygande insats av oss ikväll, men det räckte. Likväl kan jag inte låta bli att oroas av den trötthet som verkar finnas på vissa håll. Det är svårt att sätta fingret på, men 1 700 på läktarna är väl en viss fingervisning om att det är många som fortfarande går och väntar på att något odefinerbart ska ske. En avvaktande väntan som jag inte trivs riktigt med.

Kommentarer
Postat av: Hallabroan

Rätta mej om jag har fel, ,men jag tror inte det är tillåtet att ta ut målvakten för att "lättare" få till ett segermål i sudden death.
Det är endast vid avvaktande utvisning det får ske.

Svar: Det var mer än jag visste, men förklarar väl i så fall varför Zacke fick stå kvar. Eller kanske stod han helt enkelt kvar eftersom Petter och jag inte tycker likadant om hockey :)
nittontjugotre.blogg.se

2013-01-23 @ 08:36:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0