Givande

Idag var det konferens om integration på Palladium i Växjö. Förutom ett intressant ämne så var det en påminnelse om vilka fina lokaler Palladium har och om att jag verkligen borde börja gå och se på Folkets Bio. Att se på lite smalare filmer, i en sådan salaong borde locka mig. Tisdagkvällar dessutom, det är ju då jag är ledig. Nästa vecka ger vi det ett seriöst försök.
***
Troja har lagt ut sin delårsrapport för det första halvåret på sin hemsida. Jag är ingen ekonom, så jag tänker inte kommentera siffrorna allt för mycket. Men visst, jag ser ju också att där finns ett par minustecken som kanske inte ser jätteroliga ut. Hur som helst, jag är inte rätt person för att berömma eller kritisera Troja för hur deras ekonomi sköts. Däremot har jag tidigare kritiserat TAIF för hur de kommunicerar, och oftast inte kommunicerar, med supportrar, medlemmar och sponsorer. Så, om det är något vi bör ta åt oss av och lära oss av Troja så är det i alla fall deras ambition att agera öppnet. Jag tror mycket är vunnet då.
***
På tal om näthat.SVT visar just nu en dokumentär om Carolina Klüft, en tjej som väldigt många gärna tycker illa om.Jag kan också erkänna att det fanns en del i hennes image som kändes lite krystat och falskt, men hennes idrottskarriär går det inte att låta bli att vara imponerad av. Det är jävligt starkt av en tjej från Växjö att ta sig till att bli en av de bästa i världen, genom tiderna. Jag träffade henne på en middag vid friidrotts-VM i Sydkorea sommaren 2011, dagarna efter hennes femteplats i längdhopp. Det finns något märkligt och något fascinerande över hur någon som kommer femma i ett VM döms ut som pinsam och som någon som borde lagt av för länge sedan, även av vissa journalister.
***
Nu fick Troja lite beröm ovan, men det ska inte misstas för att jag tycker Troja är bra. Jag tycker fortfarande att deras uteblivna närvaro senast i Dackehallen var oerhört pinsam, det vill jag poängtera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0