Liket lever

Igår eftermiddag gick jag en utbildning i hjärt och lungräddning. Det känns som kunskap som är väldigt bra att bära med sig, och som man nog inte kan upprepa tillräckligt många gånger. Så nu har jag gått igenom det, och känner rmig trygg i att få liv i de döda.
***
I fredags hade vi 2 400 på läktarna i Dackehallen. Mot Djurgården. Mot ett Djurgården med fler profiler än någon tidigare motståndare vi har tagit emot.Hade det varit för 4-5 år sedan så hade det naturligtvis varit smockfyllt på läktarna. På Gröna Brigadens hemsida publicerades en krönika på samma ämne efter derbyt i Ljungby, en match som sällan har känts så avslage. Det har skett en nergång, det kan ingen förneka. Individuellt för oss i Tingsryd så tror jag det beror mycket på två saker, dels har vi ett lag som i princip ingen kan identifiera sig med. Profilerna är få och spelarna kunde likaväl representerat Oskarshamn eller Mörrum utan att någon hade reagerat. Dessutom har vi förstås blivit lidande efter att vi gick upp i Allsvenskan igen. Under så många år var det drömmen och det mål som legitimerade hela vår existens. Men nu när vi är uppe i allsvenskan då, vad ska vi nu sikta på? Luften har på sätt och vis gått ur läktarna en aning. Den riktiga desperationen finns inte längre. Men, det är inte bara i Tingsryd vi ser det här tycker jag. Det känns som om i stort sett samtliga arenaidrotter lider av sviktande publiksiffror. Och vad beror det på? Det ekonomiska läget? För många matcher? För många TV-sända matcher?
***
Nu kommer Kalla på sista sträckan. Heja Sverige!
***
Igår blev det en ganska svidande innebandyförlust. Toppmöte, jämn match och en motståndare som var bra på att utnyttja våra misstag gjorde att vi inte kunde forstätta på vår fina svit. Men likväl skrapade vi ihop resterna, tog oss i kragen och gjorde oss fina för kvällen. Det blev en inflyttningsfest på gamla Norr i Växjö, och även om vi hade väldigt trevligt så var det svårt att få till den rätta tändningen. Men när övriga välkammade gossar styrde mot drinkbordet på Grace så fällde jag upp luvan, smet in i skuggorna och gick hemåt. Det var ett beslut som jag är väldigt nöjd med i dag om inte annat.

Kommentarer
Postat av: Joffemannen

I fotbollen ökade både AIK och MFF sitt snitt, MFF med nästan 2500. Tyvärr är det många lag som tar mindre än 5000 i snitt.

Och lite synd kan man tycka det är att Percys arena inte får elitseriepublik

2012-11-25 @ 18:49:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0