Kort biografi med litet testamente

Djurgården kom till Dackehallen idag, en av Sveriges största klubbar (den största?) genom tiderna. Inför matchen sa jag att om vi vinner så kanske det vore den mest meriterande segern jag någonsin sett oss ta. Inför tredje perioden övervägde jag inte ens att vi skulle ta poäng. Likväl sitter jag nu här och grämer mig över en förlust med 0-2. Djurgåden var ruskigt bra i två perioder, och det kändes märkligt att de inte ligger högre upp i tabellen. Men trots allt så hade de inte avgjort matchen och helt plötsligt började vi skapa kvitteringschanser, kanske är det just därför de inte ligger högre i tabellen än vad de gör. Ingen hade sagt att det vore orättvist i tredje perioden om vi hade vaskat fram en kvittering, sett till chanserna. Det var nära igen. Men det går inte, det vill sig inte, det lossnar inte.
***
Växjö - TAIF J20 0-2.
***
"Jag har glömt min första kyss, men jag minns klart o tydligt när jag fick Rolle Stoltz autograf"
sjunger djurgårdaren Thåström. Kanske är det något liknande för de småkillar som fick en avslagen klubba av Douglas Murray eller de killar som tog kort på Murray när han satt utvisad. Svårt att inte tycka om en spelare som bjuder till så mycket. Det är lätt att håna Murray från läktarplats, men jag har svårt att inte charmas av honom när han poserar för smågrabbarnas mobilkameror bakom utvisningsbåset. Klart han är långsam, men det känns ju föga finessrikt att ropa till en spelare som har överlägsen placeringsförmåga och timing. Jag tycker det är kul att vi får se spelare av den kalibern i Dackehallen, helt klart.
***
En pizzeria i Tingsryd bjuder på oväntade namn på sina pizzor. Troja Special känns inte särskilt lämpligt, och är troligtvis ingen storsäljare. Men Kempe då, det undrar man ju hur det namnet kom till. Någon borde avgå.
***
TAIF´s insats då? Några individuella toppar? Svårt. Överlag kändes vi som en ganska jämngrå massa idag. Svårt att bli särskilt imponerad av någon ikväll. Var finns profilerna? Var finns hjältarna? Var finns publikfavoriterna?
***
På Sabrinas sålde de RC Cola, vilket bara gjorde mig än mer sugen på riktig Cola. Och när det visar sig att de säljer samma sörja i Dackehallen. Riktig cola ska det vara, allt annat kan de hälla ut i vasken enligt min mening. Nu har jag köpt en flaska riktig cola, och njuter av att SVT1 visar en av tidernas bästa filmer. Nästa vecka väntar nya matcher, nya besvikelser och förhoppningsvis nya glädjeämnen.

Kommentarer
Postat av: Joffemannen

Ja, jag blev lite paff när jag såg en burk RC Cola i s24-studion

2012-11-25 @ 18:39:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0