En annan värld


I eftermiddags skjutsade jag två vänner till tåget. De ska ner till Kastrup för att flyga till Thailand. När vädret är som det är en söndag i slutet av november så kan jag inte förneka att jag är lite avundsjuk. Ett par veckor med shorts och solsken hade gjort mig gott.
***
Söndagen är veckans överlägset bästa TV-dag. Allt för Sverige, Agenda och Dokument utifrån avlöser varandra. Och då har jag inte ens nämnt att TV4 visar en Beck-film dagen till ära.
***
Oerhört långt från Dackehallens läktare känns dagens penningmöte mellan Chelsea och Manchester City på Stamford Bridge. I halvtid kan jag dock konstatera att matchen blev oerhört intressant, på grund av vad som skedde bland supportrarna på läktarna. Helt plötsligt känns inte Stamford Bridge särskilt långt från Dackehallen. Supportrar är supportrar, trots allt. Under hösten har det på twitter vid ett par olika tillfällen diskuterats hur Tingsrydpubliken tar emot nyförvärv, och speciellt då nyförvärv som har vissa lokala grannklubbar på sitt CV. Utan att lägga allt för stor vikt i om det är rätt eller fel, så är det ett faktum att det brukar vara jobbigt för fd Lakersspelare att bli populära i Dackehallen, Dustin Johner och Tomas Lundström undantagna. Det är inte så att någon buas ut eller får höra glåpord, utan bemöts oftast med tystnad. Victor Fasth har varit ett oerhört tydligt exempel på det. Inget tydligt ogillande, men knappast heller några hyllningar. För ett par dagar sedan sparkades Di Matteo och ersattes Rafa Benitez som tränare för Chelsea, samma man som tidigare har gjort sig väldigt impopulär bland just Chelseas fans. Idag gör han sin första match på det nya jobbet och det har varit intressant att följa hur Chelseafansen öppet protesterar mot sin nya tränare, och hur betydligt mer inskränkta de verkar vara än Tingsrydfansen.
***
Det blev en dubbelutvisning för roughing i i j18-matchen mot Nässjö. Kan någon junior förklara poängen med att boxa på motståndarens galler? Nässjös Rasmus Nilsson passade dessutom på att dra på sig två utvisnignar för roughing, en i första och en i trede perioden. "Har du fått en rejäl snyting på en gallerhjälm skulle du förstå. De susar nästan lika bra i kupan som utan galler.", hälsar Gröna Brigadens ordförande. Matchen sedan vann Nässjö med 2-0 inför 73 åskådare i Dackehallen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0