Vilken kväll

Tänk om man kunde bryta ut en enskild match från sitt sammanhang och leva i stunden, då vore det här en perfekt kväll för det. Vilken insats och vilken nerv. TAIF-killarna gick knappt att stoppa ikväll, och den vilja och frenesi som fanns i laget smittar av sig på alla som fanns i hallen. Det fanns många hjältar på isen ikväll, men att det finns en förkärlek för de egna killarna är ingen hemlighet. Så att se Owesson tugga i sig Malmöspelare tillsammans med Jacob Nilsson var en fröjd för ögat. Att se nämnda killar spela boxplay ihop med Robin Olsson och Adam Åkesson glädjer. Att få se en lineup där även Christoffer Törngren och Hannes Johansson visar att det trots allt finns hopp. Kvällens starkaste insats svarade Owesson, Nilsson, Forsström och Card för när de under slutminuterna spelade säkert två och en halv minut nertryckta i egen zon. TAIF-spelarna närmast kröp runt egen målbur för att hjälpa Zacke, och det gav resultat.
***
Vi verkar äntligen ha hittat en lösning på Macke Lenhovda-problemet. Det är ju center han ska vara. Jag kan inte minnas att jag på år och dar har sett Macke så bra som ikväll.
***

Högt uppe under taket står de som två gudar och spanar ut över sina forna domäner. Saker och ting var inte nödvändigtvis bättre förr, men de var helt klart annorlunda.
***
Vid ställningen 6-2 får Malmö powerplay efter en märklig utvisning på Owesson. Mattias Persson slår hål i luften och Jacob Nilsson kan komma fri med målvakten. Han försöker sig på en klassisk Mattias Persson-fint, missar och Malmö kontrar in 6-3. 15 sekunder senare stod det 6-4. Det hade varit en minst sagt tråkig vändning av matchen.
***
Ofrånkomligen kan man inte låta bli att efter en sådan här seger gräma sig lite över våra förluster. På de senaste fyra matcherna har vi slagit Örebro och Malmö, samt förlorat mot Asplöven och Karlskrona. Det måste bli ändring på dessa förluster mot bottenkollegorna nu. I de nästkommande matcherna möter vi Almtuna och Troja. Ett Troja som imorgon spelar borta mot Karlskrona. Med andra ord kan vi återigen blanda in Almtuna och kanske även Troja i den absoluta bottenstriden, eller kan vi släppa iväg dem framför oss igen.

Kommentarer
Postat av: Marcus

Till att börja med får jag gratulera till segern mot Malmö ikväll!

Efter att ha gjort det vill jag ta upp ett annat ämne. Ni i Tingsryd AIF som arbetar med människor kan knappast ha undgått att det är ett oerhört hårt klimat i samhället idag, särskilt för ungdomar. Ökningen av allvarliga destruktiva mönster som t.ex. ätstörningar och självskadebeteenden är ett av många signaler på att många ungdomar har det riktigt tufft. Jag är särskilt mot bakgrund av detta, riktigt besviken, ledsen och förvånad över att Tingsryd AIF spelar "Du vet väl om att du är värdelös" när spelare blir utvisade i HÖGTALARNA PÅ ARENAN! Ja man tror knappt det är sant, men så långt har det gått.

Varken barn, tonåringar eller tonårsföräldrar som tänkt sig en trevlig hockeykväll tillsammans i Tingsryd ska behöva höra att de är värdelösa ur HÖGTALARNA?!?!?!?! Och naturligtvis inte heller spelaren som gjort ett fel på jobbet och tar sitt straff.


Ni i Tingsryd AIF har missat något absolut grundläggande för allt arbete med människor -

Alla människor är värdefulla


Det är vad ni borde spela i högtalarna!

2012-12-29 @ 10:47:50
Postat av: Sm

Ha ha är du på riktigt ?!

2012-12-29 @ 15:35:29
Postat av: Martin

Cred till dig Marcus som orkar ta allt på största allvar.

2012-12-31 @ 17:20:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0